Wall Street-bedragarens liv i sus och dus

Wall Street-svindlaren Bernard Madoff och hans hustru Ruth levde lyxliv och har en samlad förmögenhet på över sju miljarder kronor.


Förmögenheten består bland annat av fastigheter, lustjakter och ett privat jetplan för tolv miljoner dollar. I torsdags erkände Bernard Madoff att han i många år lurat investerare på miljardbelopp. Sedan dess har han tillbringat tiden i en fängelsecell.

Långt fängelsestraff

Dokumenten som lämnats in av Madoffs advokat visar att Wall Street-bedragaren och hans hustru i slutet av 2008 hade fastigheter värda 22 miljoner dollar, bland dem sjumiljonersvåningen på Manhattan där han tidigare suttit i husarrest. Advokaten argumenterar för att den 70-årige Madoff ska få återvända till sin våning och på nytt betala borgen i väntan på sin dom. Han väntas få ett långt fängelsestraff - upp till 150 år.

Förutom lägenheten på Manhattan har Madoffs ett hus i Cap d'Antibes på franska Rivieran, ett annat i delstaten New York samt ett hus i Palm Beach i Florida värt elva miljoner dollar.

Juveler och matsilver

Förutom fastigheterna har paret möbler och konst värderade till tio miljoner dollar. I Frankrike har de en lustjakt värd sju miljoner dollar. Bara i lägenheten på Manhattan finns juveler för 2,6 miljoner dollar och matsilver för 65 000 dollar. De flesta av fastigheterna och det mesta av tillgångarna sägs tillhöra enbart Ruth Madoff. Advokaterna har försökt hålla henne utanför Madoffs intressen när hans tusentals offer och åklagare försöker återfå pengar han lurat till sig under de senaste två decennierna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Polisen i Karlstad rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En bilist är misstänkt för drograttfylleri", skriver polisen på sin hemsida.