Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 7
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: Stella Pictures / Faksimil / Montage
English Disco Lovers trollar English Defence League.
2 av 7
English Disco Lovers trollar English Defence League. - Foto: Faksimil / SCANPIX / Montage
"Vem är nån snubbe i Normandie men jag vann just $75 000".
3 av 7
"Vem är nån snubbe i Normandie men jag vann just $75 000". - Foto: ABC/Youtube
Filippinska kvinnor dansade i protest mot våld mot kvinnor. "One billion rising" är en kampanj som låg bakom flera protester på Alla hjärtans dag.
4 av 7
Filippinska kvinnor dansade i protest mot våld mot kvinnor. "One billion rising" är en kampanj som låg bakom flera protester på Alla hjärtans dag. - Foto: Bullit Marquez / AP / SCANPIX
Först hästkött - nu åsnekött.
5 av 7
Först hästkött - nu åsnekött. - Foto: Stella Pictures / Montage
Tunnelbanespåret där folk hellre filmade än hjälpte till.
6 av 7
Tunnelbanespåret där folk hellre filmade än hjälpte till. - Foto: Faksimil / SCANPIX / Montage
Saades tweets om Molly Sandén och Danny Saucedos förhållande.
7 av 7
Saades tweets om Molly Sandén och Danny Saucedos förhållande. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures

Veckans inne- och utelista

VECKA 7: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 7:

INNE

1. English Disco Lovers

Det är fullkomligt genialiskt att bekämpa rasism och islamofobin i English Defence League med disco. Konceptet med att ta över Googleträffar har lyckats förut och lär göra det igen. Innovativa sätt för att vinna över rasismen är alltid inne.

2. Leonard Cooper

Här har vi helt klart veckans kung. Den här 17-åringen vann tonårs-Jeopardy och han gjorde det med stil. Vem bryr sig egentligen vem som sa vad när man vunnit 75 000 dollar?

3. One Billion Rising

Mitt bland alla hjärtan, chokladkartonger och allmän kommersialism fanns det miljontals kvinnor som gjorde något mycket viktigt på Alla hjärtans dag. De protesterade världen över för att få stopp på våldet mot kvinnor. Synd att fler inte lyssnade på dem utan i stället planerade kvällens dejt.

4. Harlem Shake

Om du inte redan kastat Gangnam Style i papperskorgen så är det hög tid nu. Harlem Shake kommer snart bli lika jobbig och gjord som den sydkoreanska hitlåten, så passa på att titta på klippen innan det är för sent.

5. Hästlasagne

Om vi för en sekund lägger bort riskerna med eller känslorna för att äta hästkött: Det här är en fantastisk story. Den har verkligen allt. Stygga köttfabrikanter, nödslaktade hästar, rumänska bönder, åsnor och lurade myndigheter. Men framför allt - skämten är fantastiska.

UTE

1. Iphonesamhället

När en man ville ta livet av sig vid Slussen var det ingen som hjälpte till. I stället stod folk i vägen (!) när polisen skulle ta sig fram. Alla ville ju filma den stackars mannen. Vad skulle klippen användas till? Det här sägs inte speciellt ofta i något sammanhang men: Fler borde göra som Hugo Rosas.

2. Eric Saade

Över ett år efter uppbrottet är Saade uppenbarligen bitter på Molly Sandén (och Danny Saucedo). Man kan säga mycket om hans tweets i början av veckan men framför allt var de pinsamt omogna. Betydligt mer "boy" än "man", om uttrycket tillåts.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.