Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 7
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Instagram / Facebook / Montage
Deborah Persuad på John Hopkins-universitetet var med och botade hiv hos ett spädbarn.
2 av 7
Deborah Persuad på John Hopkins-universitetet var med och botade hiv hos ett spädbarn. - Foto: AP / John Hopkins-universitetet
Sverigedemokraten Patrik Ehn riskerar uteslutning ur partiet.
3 av 7
Sverigedemokraten Patrik Ehn riskerar uteslutning ur partiet. - Foto: Sverigedemokraterna / Scanpix
Lo Kauppi och hennes dildoklackar.
4 av 7
Lo Kauppi och hennes dildoklackar. - Foto: Instagram / SCANPIX
The Pirate Bay "flyttade" - men inte till Nordkorea.
5 av 7
The Pirate Bay "flyttade" - men inte till Nordkorea. - Foto: Faksimil The Pirate Bay
Tre män eldade upp pitbullvalpar i New York.
6 av 7
Tre män eldade upp pitbullvalpar i New York. - Foto: SCANPIX / Faksimil
Leksands IF gynnas av kommunen enligt Uppdrag granskning.
7 av 7
Leksands IF gynnas av kommunen enligt Uppdrag granskning. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Veckans inne- och utelista

VECKA 10: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla. Den här gången med ett självklart fokus.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 10:

INNE

1. Vetenskapen

Veckan började på absolut bästa sätt. För första gången någonsin har ett spädbarn botats helt från hiv. Fattar ni hur stort det är? Och hur många liv som kan räddas? Framåt, vetenskapen!

2. SD-avhopp

Vissa lämnar i protest, andra kan uteslutas för inlägg om gruppvåldtäkter och några för att de anses vara "ideologiskt avvikande". Nu står de sverigedemokratiska avhoppen som spön i backen - igen.

3. Lo Kauppi

Skådespelerskans dildoskor är en historia i sig - men det är svaren på intervjufrågorna som får undertecknad att vilja hylla Lo Kauppi den här veckan. Få offentliga personer kan ge så bra svar på tal som hon.

4. Facebooks nya startflöde

När nyheten om Facebooks nya utseende kom hördes rösterna direkt: "Varför ska de ändra IGEN?!". Sanningen är att startflödet inte uppdaterats på två år och verkligen behöver ett lyft. Och sett till skärmdumparna av nya flödet så blir det riktigt bra. Kanske blir Facebook creddigt igen?

5. The Pirate Bay

"Pirate Bay flyttar till Nordkorea". Men de lurade alla. Den fejkade flytten till världens kanske mest ofria land var genialisk - både som PR-kupp och som trollning.

UTE

1. Djurplågeri

Katter i tvätten och hundvalpar som eldas upp i en sopsäck. Det har varit en hemsk vecka när det kommer till nyheter om djur som plågats eller dött av människor som verkar sakna hjärta. I sammanhanget bör även de hästar som utsatts för psykisk terror nämnas. Och de som blivit sexuellt utnyttjade.

2. Leksand

Hockeylaget fick köpa en liten trottoarkant för att slippa betala skatt för en camping värd 30 miljoner kronor. Och kommunen bröt mot lagen när de pantsatte aktier. Känslan är att huvuden får rulla efter Uppdrag Gransknings program.

/
HIV
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!