Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 6
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: SCANPIX / Bildbyrån / Montage
Prinsessan kan bötfällas innan bröllopet.
2 av 6
Prinsessan kan bötfällas innan bröllopet. - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica
Tolv spelare i superserie-laget Tyresö Royal Crowns ska vara publikvärdar på Sveriges nästa hemmamatch.
3 av 6
Tolv spelare i superserie-laget Tyresö Royal Crowns ska vara publikvärdar på Sveriges nästa hemmamatch. - Foto: © BildbyrŒn / MARCUS ERICSSON
Trenden med dashcams växer i Ryssland.
4 av 6
Trenden med dashcams växer i Ryssland. - Foto: SCANPIX / Faksimil Youtube / montage
FBI och NSA ska ha haft direkttillgång till internetföretagens servrar.
5 av 6
FBI och NSA ska ha haft direkttillgång till internetföretagens servrar. - Foto: AP/Scanpix
En man friades för sexchatt med en tolvårig flicka eftersom polisen bad honom ta med sin dator till förhör - i stället för att göra husrannsakan.
6 av 6
En man friades för sexchatt med en tolvårig flicka eftersom polisen bad honom ta med sin dator till förhör - i stället för att göra husrannsakan. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Veckans inne- och utelista

VECKA 23: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 23:

INNE

1. Madeleines bussfilsåkning

På lördag gifter sig prinsessan med Chris O'Neill. Men ändå har en hel del av veckans nyhetsflöde handlat om att Madeleine körde i bussfilen - och försökte få polisen att tro att hon har åtalsimmunitet. Allt som tar uppmärksamheten från det där stela bröllopet är inne.

2. Plymouthpolisens avsked av Kaiser

Knappast ett öga kan ha varit torrt när man ser bilderna på polisernas avsked av sin trogne djurvän. Vila i frid, schäfern Kaiser.

3. SvFF och landslaget

Säga vad man vill, men fotbollförbundet (och landslaget) vet i alla fall hur man har roligt. Först plockar de in spelare från den svenska högstaserien i amerikansk fotboll för att stoppa planinvasioner - sedan tar förbundskaptenen Erik Hamrén ut AIK:s Nils-Eric Johansson i landslaget.

4. Iscola

Nu när det behövs som mest skulle man knappast säga nej till en läsk i en flaska helt gjord av is. Det är väl bara att åka till Colombia då, helt enkelt.

5. Ryska bilklipp

Fler och fler har börjat fascineras över de ryska "dash cam"-klippen som fenomen, så även Nyheter24. Det står nog klart att de där suddiga klippen kommer fortsätta vara inne ett bra tag framöver.

UTE

1. Övervakning

Den amerikanska myndigheten NSA har avslöjats med att övervaka hela befolkningen via exempelvis Google, Facebook, Microsoft och Apple. George Orwell hade rätt.

2. Polisens dundertabbe

Misstaget att be en misstänkt sexbrottsling ta med sig sin dator till förhöret var uppenbarligen skillnaden mellan en fällande och friande dom. Man får leta för att hitta ett mer idiotiskt beslut.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei får ta del av hemlig information

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

1 timme sedan
Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.