Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans inne- och utelista

- 28/06/2013, 15:40
Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 8

Vilka är inne? Vilka är ute?

Montage

Kent Ekeroth.
2 av 8

Kent Ekeroth.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Regnbågsfirande utanför USA:s högsta domstol.
3 av 8

Regnbågsfirande utanför USA:s högsta domstol.

Ap/Scanpix

Skämten om Radiotjänst.
4 av 8

Skämten om Radiotjänst.

Faksimil

Smarta Kim Kardashian.
5 av 8

Smarta Kim Kardashian.

Twitter

Anders Löf och hans parodikonto.
6 av 8

Anders Löf och hans parodikonto.

Faksimil Twitter / Privat

Påstådde infiltratören Hans-Erik Sjöholm.
7 av 8

Påstådde infiltratören Hans-Erik Sjöholm.

Faksimil Facebook

Polisens avspärrning vid Tele2 Arena.
8 av 8

Polisens avspärrning vid Tele2 Arena.

BILDBYRÅN / Gustav Mårtensson

VECKA 26: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 26:

INNE

1. Kent Ekeroth

Han har varit ute i kylan ett tag men nu kan man minst sagt säga att Kent Ekeroth är tillbaka i hetluften. Inte i särskilt positiv dager - men ändå.

2. USA:s högsta domstol

Samkönade äktenskap likställs äntligen med heterosexuella. Och det är bara att önska USA:s federala regering välkomna in i samtiden. Nu ska bara knappa fyrtio delstater följa efter.

3. Folkstormar

Radiotjänst ska ta betalt för datorer och surfplattor - Lotteriinspektionen för lan. Folkstormarna mot dessa lagtolkningar har varit ovanligt kreativa och pekat ut det stora problemet: lagar och myndigheter är inte anpassade efter modern teknik.

4. Kim Kardashian

Den nyblivna mamman lurade hela sin innersta krets när hon skickade ut bilder på andra barn än hennes och Kanye Wests dotter North. Mycket riktigt dök en fejkad bild upp i pressen. Well played, Kim.

5. Anders Löf

25-årige Anders skapade ett parodikonto när Säpo själva inte ens fanns på Twitter. Trots ett "bestämt" samtal från Säpos kommunikationschef valde Löf trots allt att inte ta bort kontot utan endast byta namn. Tack för det.

UTE

1. Säpohistorien

Aftonbladets nyhet slog ned som en bomb - men sen kom frågetecknen i parti och minut. Resultatet: En riktig soppa där det är svårt att säga vad som hänt och inte - förutom att "spionen" använder Facebook som vilket rasistiskt troll som helst.

2. Bomben

Oavsett vem eller vilka som gjorde det och varför - det är fullkomligt idiotiskt att placera en skarpladdad bomb utanför en fotbollsarena. Det som hände vid Tele2 Arena på torsdagen är skrämmande.