Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Veckans inne- och utelista

- 02/08/2013, 15:29 -
Lista

Veckans inne- och utelista

Bildkälla: Christine Olsson / TT / Henrik Montgomery / TT

VECKA 31: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 31:

INNE

1. Dice

Den svenska speljätten går med i Prideparaden som företag för första gången – och stöter på en del skit på vägen. Men initiativet är verkligen välbehövligt i en inte allt för öppensinnad bransch. Fler borde följa efter.

2. Partier utan handlingskraft

Som om det inte vore nog med Sverigedemokraternas så kallade "nolltolerans" verkar andra partier haka på arbetssättet. Varför utesluts inte en moderat som skriver debattartiklar om "sjuklövern" och "massinvandring" med två sverigedemokrater? Varför utesluts inte en socialdemokrat som erkänt att han skrikit "jävla blatte!" till en busschaufför? Visa lite stake.

3. Ramin och Puria

De två bröderna förtjänar all möjlig beröm för att de följer sin dröm fastän de inte har alla förutsättningar på sin sida. Och den senaste singeln svänger ju!

4. Trötta föräldrar

Okej, det måste vara så sjukt pinsamt för den 13-årige onanisten de har som son – men de här föräldrarnas "hot" om han inte slutar komma i handdukar är ändå helt fantastisk.

5. Sydney Leathers

Först en tala ut-intervju, sen ett utvik i New York Post och snart i en porrfilm nära dig. Weiners gamla sexchattspartner går en ljus framtid till mötes – om än en väldigt kort sådan.

UTE

1. Torontopolisen

Tio beväpnade poliser mot en 18-årig kille som håller upp en fickkniv. Och det slutar med att han skjuts ihjäl med nio skott och sedan elchockas. Kom inte och säg att det inte fanns andra sätt att lösa den situationen på från ordningsmakten.

2. Blackface

Det räcker med en enkel googling för att se varför man inte ska låta vita skådespelare sminka sig svarta för att spela exempelvis Joséphine Baker. Uppenbarligen är Berns inkapabla att googla – utöver alla andra problem som de verkar ha.