Vilka är inne? Vilka är ute?
1 av 5
Vilka är inne? Vilka är ute? - Foto: Montage / SCANPIX
Morfars brev fick snabbt stor spridning på Facebook.
2 av 5
Morfars brev fick snabbt stor spridning på Facebook.
Sinead O'Connor skrev ett öppet brev till Miley Cyrus.
3 av 5
Sinead O'Connor skrev ett öppet brev till Miley Cyrus. - Foto: Lise ≈serud/SCANPIX
"Världens ensammaste man".
4 av 5
"Världens ensammaste man".
Nazistiska Svenskarnas parti på marsch i Stockholm.
5 av 5
Nazistiska Svenskarnas parti på marsch i Stockholm.

Veckans inne- och utelista

VECKA 40: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

 Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 40:

INNE

1. Youtubes män

Tyvärr. Men det blir ett allt större gap mellan antalet män och kvinnor som slår på Youtube. Bara 17 av de 100 mest populära kanalerna drivs av kvinnor. Kanske kan det nya kommentarsfältet locka fler?

2. Chads morfar

Visst är det sorgligt i sig att en pappa överger sin dotter – men homosexuelle Chads morfar visade ändå att han inte tummar på sina värderingar. Det måste alltid vara inne, framför allt för att det verkar vara tämligen ovanligt.

3. Guillermo del Toro/The Simpsons

Skräck- och fantasymästaren regisserar ett intro till ett av The Simpsons Halloweenavsnitt. Kan det bli bättre? Förmodligen inte, kolla in den tre minuter långa filmen själv.

4. Sinead O'Connor

Det var inget jättesmart drag av Miley Cyrus att jämföra sig med just Sinead O'Connor. Är det någon som kan bita ifrån om det krävs så är det hon. Hennes brev till Cyrus är briljant i all sin ärlighet. Hoppas att råden blir lyssnade på.

5. Drew Phillips och Scott Cleveland

Själva idén att fota sig bredvid hånglande par världen över är kul, men sättet som de här båda genomför det på är fantastiskt. Kolla in bilderna.

UTE

1. Nazism

Tankegångar om "etniskt homogena livsrum" borde ha begravts för längesen. Men hos flera organisationer lever det kvar. Nyheter24 har denna vecka kartlagt den nazistiska miljön. På torsdagskvällen visade en av grupperna, SMR, sitt rätta ansikte genom att skrämma deltagare i ett Exposeminarium på Kulturhuset, så att polis fick tillkallas.

2. Uthängningarna

Det är givetvis lätt att säga att hovrättens beslut att fria pojkarna i Tensta för våldtäkt är fel. Det kan mycket väl vara så att lagstiftningen behöver ändras. Men det är ändå långtifrån okej att hänga ut 15 och 16-åriga pojkars namn och hemadresser på sociala medier. Det är inte "folket" som är domare.

Ute
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!