Söndag 23 Jan
Stockholm

Apples nya taktik: Nu får du det senaste gratis

Här visar Apple nya iOSx Mavericks.
Här visar Apple nya iOSx Mavericks. Foto: Nyheter24

Nyheter24:s Emma Malmlöf var på plats i London när Apple under tisdagskvällen presenterade flera nyheter. En av de var nya tunnare och lättare iPad Air.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vad mer är gratis?

Även iWork och köper du en ny Mac, Padda eller iPhone så är iLife-apparna är kostnadsfria. 

Apple skippar katterna. Bort med Snow Leopard och Mountain Lion – nu kan du uppdatera din Mac till OSX Mavericks. 

Och tydligen är Apples budgetprodukter, som nya iPhone 5c, inte tillräckligt billiga. För till skillnad från tidigare är uppdateringen till operativsystemet Mavericks helt gratis. 

Satsar på batteriet

Apple har satsat hårt på batteritid. Har man till exempel senaste Macbook Air och uppdaterar till nya Mavericks ska man enligt Apple kunna surfa en timme mer än innan. 

I Finder kommer du även kunna använda dig av taggar – allt för att ge dig möjligheten att hålla ordning på dina viktiga dokument, roliga kattbilder och pinsamma fyllebilder. 

Aldrig mer sen

Man har även lagt krut på att utveckla apparna i Mavericks. Bland annat kommer du att kunna synka kartor med kalendern. Direkt i din kalender kan du se hur lång tid det kommer att ta dig att gå dit du ska och dessutom bli påmind om när du måste gå.

Under tisdagskvällens presskonferens presenterade man även att det kommer gå att uppdatera äldre Macbooks till Mavericks.

Ny iPad – lättare än någonsin

Något som definitivt inte är gratis som presenterades under tisdagkvällen var den nya iPaden som fått namnet iPad Air. Leksaken med tio timmars batteritid kommer i silver, vitt, svart och "space grey" och finns i Sverige från och med första november.

Priset för iPad Air 16 gb Wifi? 499 dollar, vilket motsvarar strax över 3000 svenska kronor.  

– Det är den tunnaste och lättaste vi någonsin byggt, deklarerade Apple om iPad Air som till skillnad från sina föregångare har en retinaskärm. Inte för att den kommer att få vara ensam om det. Apple väljer nämligen att uppdatera iPad Mini med en retinaskärm också.

Kommentera
Kopiera länk
Dela