Här visar Apple nya iOSx Mavericks.
Här visar Apple nya iOSx Mavericks. - Foto: Nyheter24

Apples nya taktik: Nu får du det senaste gratis

Nyheter24:s Emma Malmlöf var på plats i London när Apple under tisdagskvällen presenterade flera nyheter. En av de var nya tunnare och lättare iPad Air.


Vad mer är gratis?

Även iWork och köper du en ny Mac, Padda eller iPhone så är iLife-apparna är kostnadsfria. 

Apple skippar katterna. Bort med Snow Leopard och Mountain Lion – nu kan du uppdatera din Mac till OSX Mavericks. 

Och tydligen är Apples budgetprodukter, som nya iPhone 5c, inte tillräckligt billiga. För till skillnad från tidigare är uppdateringen till operativsystemet Mavericks helt gratis. 

Satsar på batteriet

Apple har satsat hårt på batteritid. Har man till exempel senaste Macbook Air och uppdaterar till nya Mavericks ska man enligt Apple kunna surfa en timme mer än innan. 

I Finder kommer du även kunna använda dig av taggar – allt för att ge dig möjligheten att hålla ordning på dina viktiga dokument, roliga kattbilder och pinsamma fyllebilder. 

Aldrig mer sen

Man har även lagt krut på att utveckla apparna i Mavericks. Bland annat kommer du att kunna synka kartor med kalendern. Direkt i din kalender kan du se hur lång tid det kommer att ta dig att gå dit du ska och dessutom bli påmind om när du måste gå.

Under tisdagskvällens presskonferens presenterade man även att det kommer gå att uppdatera äldre Macbooks till Mavericks.

Ny iPad – lättare än någonsin

Något som definitivt inte är gratis som presenterades under tisdagkvällen var den nya iPaden som fått namnet iPad Air. Leksaken med tio timmars batteritid kommer i silver, vitt, svart och "space grey" och finns i Sverige från och med första november.

Priset för iPad Air 16 gb Wifi? 499 dollar, vilket motsvarar strax över 3000 svenska kronor.  

– Det är den tunnaste och lättaste vi någonsin byggt, deklarerade Apple om iPad Air som till skillnad från sina föregångare har en retinaskärm. Inte för att den kommer att få vara ensam om det. Apple väljer nämligen att uppdatera iPad Mini med en retinaskärm också.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

1 timme sedan
I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

1 timme sedan
Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.