"Vi ska inte ha en utrikesminister för mysiga cocktailpartyn"

- 15/11/2013, 08:15

I den här veckans avsnitt av podden "Veckans viktigaste intervju" pratar Simon Svensson med Hans Linde – gruppledare för Vänsterpartiet i riksdagen. Här kan du lyssna på intervjun.

Förra avsnittet med komikern Soran Ismail – det första i samarbete med Nyheter24 – ledde till lyssnarrekord. Nu har Simon Svensson träffat Hans Linde, gruppledare för Vänsterpartiet i riksdagen.

I podden pratar de bland annat om utrikesminister Carl Bildt (M).

– Vi har inte en utrikesminister för att det ska vara mysigt på cocktailpartyn. Man har en utrikesminister för att man vill säga något och göra något. Vad säger Carl Bildt, vad gör han? säger Linde i programmet.

"De flesta fattar att de villkor vi har inte är rimliga"

Riksdagsledamoten tar också upp politikernas arvoden – varför är de så höga? Han tror att många riksdagsledamöter känner sig obekväma och vill själv sänka ersättningen.

– Många blir besvärade och irriterade, för jag tror de flesta fattar att de villkor vi har inte är rimliga. Ganska få kan rakryggat åka hem till sin valkrets, ställa sig på troget och säga "jag har en månadslön på 59 000 kronor och jag kan få 15 år av inkomstgaranti och det har jag rätt till för det har jag förtjänat", säger han.

Lyssna på podden här:


Lyssna på tidigare avsnitt på Veckans viktigaste intervjus hemsida.

Podden går även att lyssna på via iTunes.