Julfest
Julfest på jobbet? – Då är vi otrogna - Foto: Bildkälla: Shutterstock

Julfest på jobbet – då är vi otrogna

Det som händer på julfesten stannar på julfesten. Om du inte är med i en undersökning som avslöjar allt, förstås.


Nu är det (snart) jul igen. Och juletider betyder ju som bekant att det snart också är dags för otaliga julfester på arbetsplatser runt om i landet. Frågan är bara om svenskar beter sig likadant som britter under just de festligheterna?

En ny undersökning från en brittisk otrohetssajt visar nämligen att hela 31 procent av de tillfrågade har haft sex med en kollega efter en julfest, skriver Daily Star.

– När man jobbar med någon dag in och dag ut formas det nära band. Blanda ihop det med stämningen på julfesten, flödande alkohol och en paus från de vanliga reglerna så är det inte förvånande att människor tar komprometterande beslut, säger Ava Cooper från otrohetssajten Illicit Encounters till tidningen. 

Vanligt att strippa

Hela 60 procent säger sig dessutom ha kysst en kollega under julfesterna. Men det är inte bara kärleks-mässigt som många verkar bete sig lite annorlunda när julstämningen kombineras med alkohol.

50 procent säger sig ha gjort bort sig på ett eller annat sätt inför ögonen på kollegor och chefer under julfesterna. Dessutom bestämmer sig hela 25 procent för att säga ett sanningens ord till chefen.

Enligt otrohetssajten ska den främsta anledningen till att man beter sig lite udda under festen, föga förvånande, vara att alkoholintaget varit lite för stort.

Vilket kan leda både till det ena och det andra. 13 procent bestämmer sig för att strippa, och 39 procent berättar en hemlighet för någon som de senare ångrar att de avslöjat, skriver Daily Star.

Jul
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!