Alexander Bard och Simon Svensson.
Alexander Bard och Simon Svensson.

"Är man så otroligt jävla bäng så får man inte vara justitieminister"

Den här fredagen gästas podden Veckans viktigaste intervju av ingen mindre än Alexander Bard, som varit högaktuell i veckan.


Veckans viktigaste intervju

Programledare: Simon Svensson, ståuppkomiker och tidigare programledare för bland annat Morgonpasset och Tankesmedjan i P3.

Producent: Emmy Rasper, tidigare programledare för Brunchrapporten och Kvällspasset samt producent och programledare för P3 Granskar. Har även arbetat på P3 Nyhetsguiden.

Följ dem på Twitter: @simonsvensson och @EmmyRasper.

Simon Svensson intervjuar Alexander Bard för att bland annat ta reda på om det inte var lite hårt att uttrycka att justitieminister Beatrice Ask borde dö, på Twitter.

Svaret?

– Nä det tycker inte är man så otroligt jävla bäng så får man inte vara justitieminister, säger Bard i podcasten.

"Får använda vilka ord jag vill"

Veckans gäst har gjort sig känd för att använda exakt vilka uttryck han vill, oavsett vad andra säger eller känner.

– Det är viktigt att slåss för vår rätt att använda våra egna ord. Det är mitt språk, jag får använda vilka ord jag vill.

Bard passar även på att meddela att medeltidens häxbränningar var mer logiska än viss narkotikalagstiftning i dag. Och att låten "Temple of love" aldrig tillåtits i Sverige om alla förstått vad den handlar om.

Lyssna på avsnittet här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.