Nyheter24 sänder live.
1 av 4
Nyheter24 sänder live.
Bland annat bjuds det på ett svenskmöte.
2 av 4
Bland annat bjuds det på ett svenskmöte.
Bara åtta lag återstår.
3 av 4
Bara åtta lag återstår.
Pontus Eskilsson på Fragbite.
4 av 4
Pontus Eskilsson på Fragbite.

Supertorsdag med svenskmöte i Fragbite Masters

Nu är det dags – det börjar dra ihop sig i Fragbite Masters. Här kan du följa sändningarna.


I kväll spelas tre matcher i e-sportturneringen Fragbite Masters, matcher som tillsammans, på papperet, utgör säsongens än så länge hetaste kväll med bland annat ett helsvenskt rivalmöte och en match mellan de två av de tre världsledande lagen.

Just nu är åtta lag kvar i turneringen varav sex stycken spelar i kväll.

Förlorarna i de två första mötena (18:00 och 19:30) åker ur turneringen, medan den sista matchen (21:15) avgör vem som säkrar en topp tre-placering och vem som åker ner i "lower bracket" (där man är en förlust ifrån att åka ur).

– Nu kör vi! Sista sändningsveckan i Counter-Strike: Global Offensive. Åtta lag är kvar och på söndag är de endast två, säger Pontus Eskilsson, sajtchef på Fragbite, och fortsätter:

– Vem tar hem prispotten? Följ svenskhoppen LGB och fnatic, de polska giganterna Virtus Pro och franska superlaget Titan! Gör som tiotusentals andra - titta på sista veckan!

Följ sändningarna, med start 18:00, här:

Matcherna i kväll:

18:00 - Fnatic vs. LGB eSports

Kvällen börjar med en match mellan de två svenska världslagen, fnatic och LGB eSports, som spelar bäst av en match om att hänga kvar i turneringen. Lagens senaste sammandrabbningar har varit praktexempel på nagelbitare och kvällens batalj bör inte förväntas bli något annat än extremt spännande. 

19:30 - HellRaisers vs. Clan-Mystik

Efter svenskmötet kommer två av CS:GO-scenens mest skrälliga lag, HellRaisers (Ukraina) och Clan-Mystik (Frankrike), att drabbas samman. Förvisso har båda lagen relativt saftiga meriter under bältet, men har både i Fragbite Masters och i andra turneringar stått för stora skrällar på senare tid. HellRaisers slog nämligen ut Counter-Strike-historiens mest framgångsrika femma, NiP Gaming, i sin senaste omgång i Fragbite Masters medan Clan-Mystik lyckats besegra Titan och NiP Gaming (två av topp tre i världen) i andra turneringar. Lagen har inte mötts den senaste tiden, vilket innebär att vi äntligen får reda på vilket av dessa lag som är snäppet vassare.

21:15 - Titan vs. Virtus.pro

Sist, men absolut inte minst, spelas supermötet mellan de två världsledande lagen Virtus.pro (Polen) och Titan (Frankrike). Polackerna vann senast 100 000 dollar under den polska turneringen EMS One Katowice och kan därmed ses som världsetta. Under turneringen i Polen besegrade dem just Titan, som inför evenemanget var ett favorit-tippat lag och som fortfarande ses som topp tre i världen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!