Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Nyheter24:s nya nyhetschefer

Matilda Andersson och Viktor Adolfsson.
1 av 1

Matilda Andersson och Viktor Adolfsson.

Emma Malmlöf

Nyheter | 08/04/2014 15:53

Matilda Andersson och Viktor Adolfsson tar över som tf nyhetschefer på Nyheter24.

Från och med den 17 april kommer Nyheter24 att ha två tf nyhetschefer. Det är reportrarna Matilda Andersson och Viktor Adolfsson som ska ta över arbetet.

– Matilda och Viktor är två erfarna reportrar och viktiga kulturbärare. För mig var det ett enkelt val. Båda två är extremt duktiga på engagerande nyheter, sociala medier och involvera läsarna i arbetet. De känner vår målgrupp bäst, säger Nyheter24:s chefredaktör Henrik Eriksson.

Både Viktor Adolfsson och Matilda Andersson började som praktikanter på nyhetsredaktionen under 2011 – på våren respektive hösten. De har sedan dess arbetat som nyhetsreportrar.

– Det känns väldigt kul att få samarbeta med Matilda och ta Nyheter24 till nästa nivå. Vi kompletterar varandra väldigt bra, säger Viktor Adolfsson.

– Det här känns helt rätt. Jag och Viktor har jobbat ihop länge och kompletterar varandra bra. Vårt samarbete i kombination med en redaktion bestående av kreativa och kunniga reportrar gör att vi kan nå nya mål och fler läsare, säger Matilda Andersson.

Matilda Andersson och Viktor Adolfsson ersätter Andreas Häggström som valt att gå vidare till andra uppdrag.