Vad har fått oss att skämmas den här veckan?
1 av 5
Vad har fått oss att skämmas den här veckan? - Foto: TT / Montage
Socialdemokraternas svar på frågan på SVT:s valsajt.
2 av 5
Socialdemokraternas svar på frågan på SVT:s valsajt. - Foto: Faksimil SVT
Fredrik Lundh Sammeli (S), migrationspolitisk talesperson.
3 av 5
Fredrik Lundh Sammeli (S), migrationspolitisk talesperson. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Max Hamburgare.
4 av 5
Max Hamburgare. - Foto: TT
Hanne Kjöller, ledarskribent.
5 av 5
Hanne Kjöller, ledarskribent. - Foto: TT

Socialdemokraterna, Max och Kjöller – här är veckans facepalm

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 18:


Tipsa oss!

Varje fredag listar Nyheter24 tre händelser, personer, företeelser eller diskussioner som fått oss att vilja begrava ansiktet i skämskudden. 

Har du tips på pinsamheter? Mejla viktor.adolfsson@nyheter24.se.

3. Hanne Kjöller

På första maj demonstrerade nazistiska Svenskarnas parti i Jönköping. Förutom ett antal sedvanliga mer extrema motdemonstranter möttes de av tusentals Jönköpingsbor som protesterade, kyrkklockor som ringde och varnade – och en hel del passivt motstånd.

Men när resten av Sverige och världen hyllade Jönköping för sättet staden stod upp på – då kan man så klart räkna med att Dagens Nyheters ledarskribent Hanne Kjöller ska tycka helt tvärtom.

Så på fredagsmorgonen tog hon avstånd från de vanliga Jönköpingsbor som satte sig i vägen för nazisterna:

"En sittaktion mitt i en tillståndsgiven demonstrationsväg är en demonstration mot demonstrationsrätten – inte nazismen".

Frågan är om Kjöller tycker det är okej att hålla upp plakat mot nazisterna?


Bildkälla

2. Socialdemokraterna

Mitt under första maj-firandet började en skärmdump spridas bland främst moderater. Ett jätteglad röd ros (Socialdemokraternas logga) deklarerade att partiet minsann tycker att det är ett "ganska dåligt förslag" att det ska bli lättare att invandra till Sverige.

Även egna anhängare har kritiserat Socialdemokraterna. Och det blev inte bättre när de såg det fulla svaret på frågan, från migrationspolitiske talespersonen Fredrik Lundh Sammeli:

"Det är i dag rätt lätt att invandra till Sverige. Asylrätten är för oss en mänsklig rättighet och arbetskraftsinvandring finns som möjlighet sedan länge. Vi vill inte göra det ännu lättare".

Vad göra? Jo, Lundh Sammeli har kört en klassisk (s)truts. Det verkar ju vara melodin så fort det blåser om det socialdemokratiska partiet. Han har i alla fall varit omöjlig att få tag på under fredagen, även för undertecknad.


Bildkälla

1. Max, Max, Max

Lagom till att brevet om att inte rösta på Socialdemokraterna och Vänsterpartiet nästan fallit i glömska hamnade företaget bakom "Sveriges godaste hamburgare" i ett ännu värre blåsväder. 

På torsdagen nekades flera romer att köpa kaffe på Max i Kista. Ett vittne som ifrågasatte beslutet skrattades ut av de anställda.

Nog för att personal på enstaka restauranger kan missköta sig, men i det här fallet kan det inte finnas några alternativ än att de ansvariga tvingas lämna sina jobb. Särskilt eftersom den centrala ledningen fått händelsen bekräftad, enligt Metro.

Det är bara att hoppas att ord leder till handling den här gången:


Bildkälla
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!