Vad har fått oss att skämmas?
1 av 3
Vad har fått oss att skämmas? - Foto: Montage / TT / Faksimil
P4 Dalarna intervjuade Robin Olsén.
2 av 3
P4 Dalarna intervjuade Robin Olsén. - Foto: Faksimil sverigesradio.se
Thomas Werthén.
3 av 3
Thomas Werthén. - Foto: Bertil Ericson / TT

Tiggeri, nazistintervju och Taxijakt – här är veckans facepalm

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 19:


Veckans facepalm

Varje fredag listar Nyheter24 tre händelser, personer, företeelser eller diskussioner som fått oss att vilja begrava ansiktet i skämskudden. 

Har du tips på pinsamheter? Mejla viktor.adolfsson@nyheter24.se.

3. "Tiggare tjänar mycket"

Det moderata kommunalrådet Thomas Werthén skrev vad han tyckte om tiggeri i ett officiellt forum för Habo kommun. Och det var ingen jätterolig läsning.

"Man drar in mycket pengar och har lägenhet, mobiltelefoner m.m. Jag tror tyvärr att det bästa är om dom får uppleva att det inte lönar sig att tigga", skrev han enligt Sveriges Radio.

Alla vet ju att de som tigger på gatorna egentligen lever värsta lyxlivet, till skillnad från en rättskaffens man som Werthén själv.

Uttalandet blev extra olämpligt då hans partiordförande Fredrik Reinfeldt kort därefter rev ner rejäla applåder i riksdagen när han läxade upp Sverigedemokraternas Björn Söder som vill förbjuda tiggeri.

Som grädde på moset drog Werthén av den gamla klassiska "jag ber om ursäkt om någon har känt sig illa berörd"-pudeln.

Bildkälla

2. Hederstaxi

Du vill väl att din dotter ska vara oskuld? Låt henne då inte åka svarttaxi. Det var budskapet när företaget Taxijakt annonserade i Norrköpings-Magazinet i veckan:

Den här annonsen innehåller så många fel att man inte vet var man ska börja. Den andas hederskultur och skrämmer alltså redan oroliga föräldrar med ett slags hot om våldtäkt.

På fredagen svarade Taxijakts marknadschef på den debattartikel som Luf:s ordförande Linda Nordlund skrev på torsdagen. Det stärkte inte direkt deras case.

Bildkälla

1. "Ta det med riks"

Ni har säkert inte missat den men den måste ändå vara med här. Svenskarnas partis ordförande i Mora, Robin Olsén, har fått x antal ansikten att begravas djupt ned i handflatorna under veckan som gått.

Förra gången Sveriges Radio intervjuade honom fick de kritik om att de klippt bort vissa saker. Den här gången valde de att lägga upp hela den 11 minuter långa intervjun – och det gynnade knappast Olséns sak.

Bland höjdpunkterna återfinns hans upprepade uppmaning om att "ta det med riks" och en hel del pinsam tystnad som uppstår.

Ha skämskudden redo, nu kör vi:


TIDIGARE VECKORS FACEPALM

Vecka 18: "Socialdemokraterna, Max och Kjöller"
Vecka 17: "Stenskott, moderat och Flashbackfail"
Vecka 16: "Guldtuben, Miljöpartiet och Journalisten"
Vecka 15: "Pins, våldtäkter och flygplansbengaler"
Vecka 14: "Vaginaglass, klocktorn och Hillsborough"

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!