Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Marvel gör om hjälten Thor – till en kvinna

- 15/07/2014, 20:16 -
Så här sägs den nya Thor se ut i Marvels universum.
1 av 3

Så här sägs den nya Thor se ut i Marvels universum.

io9

"Detta är inte Thorita. Det är Thor. Det är Thor i Marvels universum", skriver Marvel i ett pressmeddelande.
2 av 3

"Detta är inte Thorita. Det är Thor. Det är Thor i Marvels universum", skriver Marvel i ett pressmeddelande.

io9

Thor.
3 av 3

Thor.

io9

En av serieföreteget Marvel Comics mest ikoniska hjältar är redo för en rejäl förändring.

USA. Under tisdagen lät Marvel Comics nämligen meddela att en av deras mest kända karaktärer, den hammarsvingande åskguden Thor, svirar om och blir kvinna. Detta rapporterar flera amerikanska nyhetsmedier, däribland io9.com.

– "Det här är inte tjej-Thor. Det är inte "Lady Thor". Det är inte Thorita. Det är Thor. Det är Thor i Marvels universum. Men är inte likt någon Thor vi någonsin sett tidigare", skriver Marvel i ett pressmeddelande som citerar serietecknaren Jason Aron.

Inte längre värdig

I höstas sa Marvel att det, trots flera idéer och en hel del dollar i företaget, inte skulle bli några kvinnliga superhjältar före 2017. Men nu verkar de ha kommit på andra tankar.

Enligt vad som står i pressmeddelandet så ska den som är värd att hålla hammaren Mjölner också får inneha namnet Thor, vilket därmed gör denna karaktär till den nya Thor. Enligt io9 ska hon på något vis ha räddats av den gamla versionen, som av skäl som än så länge är höljda i dunkel, inte längre anses värdig den mäktiga hammaren.

Minst lika hård

Detaljerna kring Thors nya utseende är än så länge få, men ska man tro de bilder som nu släppts verkar hon bli minst lika stenhård som hennes föregångare.

Det första numret med den uppdaterade åskguden ska ha premiär i oktober i år.