Skola erbjuder frivilliga lektioner i arabiska – förälder hotar med att elda upp plugget

- 29/08/2014, 16:08 -

TT Bild

Personal på Kviingeskolan och Västerskolan i Skåne har mötts av minst sagt starka reaktioner efter att skolorna börjat erbjuda frivilliga lektioner i arabiska.

– Någon har i alla fall skrivit "om mina barn hade varit där hade jag bränt ner skolan", säger Catharina Rooth, rektor på Kviingeskolan i Hanaskog, till P4 Kristianstad.

Det var efter att flera elever på två grundskolor i kommunen bett om att få vara med på den arabiska modermålsundervisningen som skolledningen beslutade att erbjuda tillvalslektioner i arabiska för elever i årskurs tre på Kviingeskolan och Västerskolan i Östra Göinge i Skåne. 

Mottagit upprörda brev

Efter att informationen gått ut till föräldrarna bröt häftiga reaktioner ut. Stämningen på sociala medier har därtill varit hätsk och skolan säger sig ha mottagit upprörda brev.

– Vad jag har förstått så reagerar man på att man erbjudit det här över huvud taget för våra barn ska då inte behöva lära sig ett språk till, säger Catharina Rooth till P4 Kristianstad.

"Har lite att arbeta med"

Enligt P4 Kristianstad har Kviingeskolan tidigare tagits upp som ett gott exempel på hur bra integrationen fungerar. Catharina Rooth säger till radion att hon är både besviken och väldigt förvånad över reaktionerna.

– Det känns som det finns lite grann att arbeta med.