Fabian Maamari och det nu hyllade Facebook-inlägget.
Fabian Maamari och det nu hyllade Facebook-inlägget. - Foto: Skärmdump Fabian Maamari

Storbloggaren kom ut som gay – på Facebook

Vid 27 års ålder tog Fabian Maamari beslutet att inte skämmas längre – och kom ut som gay i ett nu hyllat Facebook-inlägg.


Saknar du någon att prata med?

Då hälsar Fabian att du mer än gärna får höra av dig till honom på Fabian.m@live.se.

"Det finns även de som inte haft turen att ha sån stöd från familjen som jag har fått och såna människor behöver styrka från omgivningen. Jag skulle mer än gärna vilja vara delaktig med att hjälpa dom att ta det steget", säger han.

Mer av Fabian Maamari

Finns att läsa på hans Finest-blogg.

Fabian Maamari, 27, är frilansfotograf, underhållare och driver en välbesökt blogg på Finest. Efter att ha vaknat upp från vad han beskriver som en hemsk dröm bestämde han sig för att vara sann mot sig själv och stolt för vad och vem han är – och komma ut som gay.

I det Facebook-inlägg som han sedan skrev på onsdagskvällen berättar han om drömmen och hur han känner.

"Jag drömde att hela jävla världen höll på att strida mot homosexualitet. Det ansågs alltså som en seriös sjukdom och alla som var gay skulle få hållas på avstånd från barn & spärras in! De förtjänade ingen respekt & ansågs som smuts av naturen. Kände du någon som var gay så hade du som "SKYLDIGHET" att meddela polisen för att de ska få sitt straff!

Vaknade upp helt svettig & kunde inte andas i ett par sekunder tills jag förstod att det bara var en dröm. Det är då som jag insåg hur BRA vi har det i Sverige. Just därför har jag nu bestämt mig för att göra denna status efter hela 27 år."

"Jag är GAY. Inte bisexuell, utan G A Y", skriver han sedan.

Stort stöd hemifrån

Till Nyheter24 berättar han att han är glad över sitt beslut och att han alltid har haft ett fantastiskt stöd hemifrån.

– Jag kände att när jag ändå har familjen som stöd, varför inte då komma ut offentligt och visa ett bra exempel? Jag vill jättegärna hjälpa andra som har problem med detta. Det är väldigt viktigt att man är lycklig och gör det man älskar i livet, säger han och fortsätter:

– Att kritisera en person som är gay är enligt mig som att kritisera självaste kärleken! Ingen har rätten att predika vad som är rätt och fel när det kommer till kärlek.

Reaktionerna på inlägget har inte låtit vänta på sig. På tordagskvällen, ganska precis ett dygn efter att han skrivit inlägget, hade nästan 2500 personer gillat det.

"Starkt som fan"


Kommentarerna kom även de i en strid ström. "Älskar dig fabbe och är så stolt", "Starkt som fan Fabian att du vågar öppet gå ut. Du är en underbar människa, låt ingen annan säga någonting annat och jag är glad samt stolt över att få ha träffat dig" var bara några av hejaropen.

Fabian säger att han är helt överväldigad av den positiva responsen.

– Jag blev så glad. Det är helt sjukt att jag har fått så många positiva kommentarer. Folk jag inte känner och gamla vänner som jag inte pratat med på flera år har till och med hört av sig. Samtidigt så är det också ledsamt att man faktiskt ska behöva "komma ut", det borde inte ens behövas. Men jag är glad att jag gjort detta.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.