Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är årets mest använda emoji

1 av 1

Skärmdump

Nyheter | 29/12/2014 21:35

Emoji-hjärtat är årets mest använda ord världen över. Det är till och med mer populärt är hashtagen.

Emojis har minst sagt förändrat sättet vi kommunicerar på nätet och via våra smarta telefoner. 

Därför är det kanske inte särskilt överraskande att det är just en emoji som kammar hem förstaplatsen på listan över de mest använda orden under 2014, som nu listas av The Telegraph.

Populäraste ordet

Och trots att det egentligen inte ens är ett ord toppar emoji-hjärtat listan, som enligt tidningen använts flitigast på internet och i sociala medier under året. Efter den följer hashtagen, som fått sitt enorma genomslag tack vare Twitter.

Flera modeord

Trea på listan är ordet "vape", vilket är det engelska ordet för att inhalera ångan som kommer från de elektroniska cigaretterna, som har blivit lite av en snackis under det gångna året.

Sociala medier och internet har inte oväntat påverkat språket ytterligare. Förutom "hashtag" återfinns även orden fotobomba, selfie och bae bland de översta tio. 

Ordet fotobomba, som betyder att medvetet eller omedvetet hoppa in i bild eller på något vis sabotera en för någon som fotograferar, listas av Språkrådet och Språktidningen även som ett av de nyord som etablerat sig i det svenska språket detta år.

Använder du emojis?