Fredag 30 Jul
Stockholm

Norrman planerade att röva bort svenska barn

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Den före detta läraren misstänks för pedofili och barnarov.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En man har gripits misstänkt för att planera att röva bort barn både i Sverige och Norge, enligt norska medier.

Mannen ska ha kartlagt över 70 adresser med hjälp av sociala medier och polisen hittade också en GPS där adresserna var märkta med barnens namn. Mannen ska också ha åkt till platserna.

– Jag tror vi har förhindrat att ett barn blivit bortfört, säger Kristin Hovden Norstedt, målsägandebiträde.

Mannen är gripen misstänkt för pedofili och försök till frihetsberövande efter att en pojke stigit fram och berättat om grova sexuella övergrepp som mannen ska ha utfört mot pojken när denne var mellan 7-8 år. Övergreppen pågick under flera år. Mannen har tidigare varit lågstadielärare och flyttat runt och bytt namn flera gånger.

bildkälla

Mannen ska ha enligt norska TV2 gjort sig vän med unga pojkar i området han bodde genom att ge dem godis, tv-spel och pengar. När mannens bostad genomsöktes gjordes en chockartad upptäckt, i källaren fanns ett ljudisolerat rum med säng i barnstorlek, campingtoalett, leksaker och ett kylskåp med mat. Rummet hade också övervakningskameror och mikrofon.

Polisen ska enligt norska VG ha funnit bilder på nakna barn och en batong i hans hus. Han misstänkts ha planerat kidnappa barn och hålla dem fångna.

– Rummet är ägnat till att förvara barn där över tid, säger förundersökningsledaren Julie Dalsveen till TV 2.

bildkälla

Mannen nekar till brott och polisen har inte kunnat avslöja att brott begåtts i huset. Mannen är satt på fri fot sedan juli, eftersom Åklagarmyndigheten inte bedömer det finns någon risk för att han förstör bevis.

– Jag ser honom som en tickande bomb, säger Hovden Norstedt.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela