Riksdagen hotad – "Inte bara att vifta bort"

Utanför riksdagsbyggnaden var det under måndagskvällen lugnt trots att SÄPO tar hotet på största allvar.


Under måndagseftermiddagen kom uppgifter om att både riksdagen och regeringen har utsatts för ett hot. SÄPO tar hotet på största allvar och riksdagsledamöterna informerades strax innan fyra på eftermiddagen att ett hot inkommit via mejl.

Utanför riksdagsbyggnaden var det på måndagskvällen lugnt även om några besökare tyckte att hot aldrig går "att vifta bort" och blev skärrade när Nyheter24 berättade för dem om hotet.

Enligt hotmejlet ska det röra sig om att någon ska slå till i morgon mot riksdagen. Även Stefan Löfven och resten av regeringen ska ha utsatts för hot.

/
/
/
Hot
/
Senaste nytt

Viaplay säljer brittiska verksamheten

USA-börsen: Bilar vinnare – skinka förlorare

Indexrörelserna på New York-börsen var marginella på onsdagen. Breda S&P 500-index backade 0,1 procent och Nasdaqs tekniktunga kompositindex tappade 0,2 procent, medan Dow Jones industriindex stängde oförändrat.

Polisen rapporterar om brand, Solna

1 timme sedan
"Det kommer ut rök från en bostad i ett flerfamiljshus i Huvudsta", skriver polisen på sin hemsida.

Haninge: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil på riksväg 73 i södergående riktning invid trafikplats Jordbro har kört av vägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Därför slutar unga med adhd-medicin

1 timme sedan
Många slutar med sina adhd-behandling inom ett år. Dålig uppföljning och känslan av att läkemedlen inte behövs kan vara förklaringar enligt experter. Det kan handla om en bristande självinsikt och att man lever ganska mycket i nuet, säger professor Susanne Bejerot.

Ängelholm: Polisen rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"En singelolyckan med en lastbil inträffar på E6 vid Norra Varalöv.", skriver polisen på sin hemsida.