Onsdag 6 Jul
Stockholm

​Elefanter kan inte hoppa – här är förklaringen på varför

1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Elefanter är ett av de mesta fantastiska djuren som finns, men trots all sin awesomeness kan de tyvärr inte hoppa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Elefanter är awesome på en massa olika sätt: de har sjukt bra luktsinne, de är nästan immuna mot cancer och de är galet smarta. Men som de flesta andra djur har de en akilleshäl: de kan inte hoppa. Detta skriver sajten Live Science om.

Och faktum är att förklaringen ligger i just hälen och de nedre delarna av benen. För att kunna hoppa krävs det att man är flexibel, vristspänstig och har ordentligt med muskler runt smalbenen.

Elefanter saknar detta, och därför kan de heller inte hoppa. Detta är resultatet av en studie som gjorts på Royal Veterinary College i London.

I studien kollade man även på hur det ser ut när elefanter springer. En elefant kan springa i ungefär 24 kilometer i timmen, men den måste alltid ha minst en fot i marken.

En förklaring till varför elefanter inte har behövt lära sig att hoppa kan vara att djur för det mesta hoppar för att undkomma faror. Men då elefanter tack vare sin storlek inte har några naturliga fiender har de heller aldrig behövt hoppa.

Och det kanske är tur, för om en elefant skulle få för sig att hoppa är risken stor att de skulle bryta benen och höfterna.

Gillar du elefanter?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.