- Foto: Faksimimontage

Forskare avslöjar: Den här superhjälten är bäst – och du kan nog gissa vem det är

Ibland är matte också en superkraft.


Nu har frågan som nördar har grälat om i årtionden äntligen fått ett svar – vilken superhjälte är egentligen bäst? Nu har vetenskapen äntligen tagit sitt ansvar och räknat på det och kommit fram till ett definitivt resultat

IFLScience skriver om ett team som sammanställt en mängd uppsatser från universitetet i Leicester, som tillsammans äntligen ger ett vetenskapligt svar på den eviga frågan.

Något orättvist är Batman supersist, mest för att hans flygande med hjälp av cape antagligen skulle döda honom när han försökte landa.

Bland superhjältarna med faktiska superkrafter kanske man ska vara mest orolig för Spindelmannen. Eftersom spindeltråd kan töja sig mer än 40 procent så skulle han behöva otroligt noggrann med hur mycket tråd han använder när han svingar sig över New Yorks gator. En krasch är alltså nästan oundviklig.

En annan som kanske inte haft mest tur i gammastrålnings-lotteriet är Flash, vars snabba metabolism och cellgenerering skulle göra honom extremt känslig för muterande celler. Då hans celler omsätts för ett helt liv varje år, så är risken för exempelvis cancer väldigt hög.

Första pris ger forskarna till Superman. Hans förmåga att absorbera och använda solens energi ger honom ett stort försprång, och sen är det ju även den där lilla grejen att han kan vända hela jordens rotation.

Vetenskapen har talat och resultatet är tydligt – Superman är bäst och Batman är sämst.

Även om vi inte alla är super kan alla ändå vara hjältar, är det ju aldrig fel att drömma.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du team Superman?
Tack för din röst!