1 av 3
- Foto: TT/ Pixabay
2 av 3
- Foto: Pixabay
3 av 3
- Foto: Ap

Enkla knepet: Så vinner du i kortspel

Tror du att spel är mer tur eller skicklighet? Nu har forskare hittat en sak som kanske gör att det blir mer skicklighet i spelet.


Du kanske tror att du har ett bra pokerface, men det verkar inte som att vetenskapen håller med.

Ett forskarteam har analyserat blackjackspelares ögonrörelser och kommit fram till att de flesta är rätt enkla att läsa. Det är i Psychonomic Bulletin & Review som fynden presenteras, och de kan betyda mycket för gamblers överallt.

Det forskarna märkte var att när spelaren fick en bra hand så kollade denne åt höger, medan en dålig hand i stället drog blickarna till vänster. Det var inte så enkelt som att ett bra enskilt kort gav den här responsen, utan blicken flyttades när spelaren i huvudet räknade ut sina chanser att vinna.

Spelet som undersöktes var en elektronisk variant av blackjack där du egentligen inte spelar mot någon annan, utan bara mot en dealer. Det är därför osäkert om de här ögonrörelserna fungerar i alla spel, så satsa inte alla dina pengar vid pokerbordet i kväll. I alla fall inte bara för att din motspelare kollar snabbt åt vänster.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Spelar du?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.