Lördag 27 Nov
Stockholm

5 saker som gör dig fulare – enligt vetenskapen

1 av 2
2 av 2

Du kan kanske inte göra så mycket å dina gener, men ditt beteende påverkar faktiskt hur snygg andra tycker att du är

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skönhet handlar ju självklart en hel del om att ha rätt gener och dessutom ofta om en hel del jobb. Men det finns faktiskt saker som du gör, som påverkar hur snygg du uppfattas som. Kolla listan för att se om du saboterar för dig själv.

1. Sömnbrist

Självklart ser du tröttare ut om du sovit för lite, men det kan faktiskt göra mer än så. Enligt en studie så gör sömnbrist att du uppfattas som sjukare, ledsnare och, just det, lite fulare. Skönhetssömn verkar vara en grej på riktigt.

2. Elakhet

Din personlighet påverkar hur snygg du är i andras ögon. Detta visar en kinesisk studie där man lät försökspersoner betygsätta människors ansikten. På vissa bilder stod de kinesiska tecknen för dåliga personlighetsdrag som exempelvis "elak" eller "ond" och dessa bilder fick lägre betyg än de med positiva drag på.

3. Slutet kroppsspråk

Att du verkar osäker och lite avvisande om du korsar armarna eller kutar med ryggen är ingen nyhet, men enligt viss forskning så anses du dessutom fulare. Om du vill vara snygg rekommenderas i stället ett stort, öppet kroppsspråk, eftersom dominans enligt samma studie anses attraktivt.

4. Lättja

Enligt några smart utformade experiment från 2004 så är lättja riktigt fult. Forskarna lät deltagarna betygsätta folks utseende före och efter de hade pluggat med dem i en hel termin. De som varit slöa fick i slutet av terminen betydligt lägre betyg än innan. Alla som någonsin gjort ett grupparbete förstår nog exakt varför.

5. Dålig humor

Ett riktigt vasst sinne för humor kan vara ditt allra bästa raggningsknep. Det visar åtminstone en studie från 2009, som dessutom menar att bara vara normalrolig inte räcker. De urtråkiga och halvroliga sågs som fulare är de som var riktigt sjukt roliga. Hur humorn graderades är dock lite oklart. Det var heller inga skillnader mellan könen. Alla gillar helt enkelt en rolig partner.

Några som åtminstone tror att de är riktigt snygga är narcissister, en diagnos som blir allt vanligare. Om du vill uppfattas som snygg är det viktigt att du inte kollar folk i ögonen för länge.

Är du snygg?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela