4 kul fakta att berätta i helgen – som får dig att verka jättesmart

- 15/07/2016, 22:00

Det är inte alltid lätt att veta vad man ska säga, men här får du fyra riktigt bra saker att säga för att bli riktigt intressant

Vi kan inte alla var naturliga sociala genier, och ibland är det svårt att komma på vad man ska säga. Här får du lite hjälp på traven, med fyra grymma fakta som nästan är garanterade att starta ett samtal.

Men, kanske du invänder, om den jag pratar med inte är intresserad av vetenskap då? Då kanske du ska fråga dig om det är någon du borde ödsla tid att försöka ha en konversation med...


1. "Det verkar som att Big Bang snarare var en Big Bounce. Det handlar ju om kvantfysik, såklart!"

Läs på lite mer här.

2. "Om man håller ögonkontakt för kort tid så tycker folk att man verkar skum, men håller man den för länge så framstår man som ett creep. 3.3 sekunder kom forskare fram till var den perfekta längden".


3. Har ni hört talas om mandela-effekten? Det är en typ av konfabulation, där massa människor sig minnas något som absolut inte hänt. Det har fått sin namn efter att många "minns" att Nelson Mandela dog på 80-talet, och inte 2013."

via GIPHY

4. "Har du sett Jurassic Park? Vet du att Tyranosaurus Rex antagligen inte vrålade, utan kuttrade som en duva. Kritaperioden känns ju plötsligt inte alls lika skrämmande".

Lycka till, och festa försiktigt!

Kommer du använda det här i helgen?