Torsdag 19 Maj
Stockholm

Forskare har knäckt koden: Så lyckas du på Tinder

Det verkar som att dejtingen har en tydlig gyllene regel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om sommarflörten börjar svalna av i takt med vädret, är det kanske dags att starta upp den där dejtingappen igen. Men hur får man egentligen de bästa matchningarna och vad är det som gör att andra ser dig som attraktiv? Nu har forskare lyckats knäcka koden, och hittat internetdejtingens gyllene regel.

IFLSience skriver om studien som gjordes på University of Iowa. Forskarteamet lät 300 deltagare betygsätta profiler från en dejtingsajt. De fick sedan svara på frågor om exempelvis hur trovärdiga de tyckte att profilerna var, och hur gärna de skulle vilja träffa personen.

Det forskarna såg vara att trovärdighet var en extremt viktigt faktor för hur attraktiv en profil var. Deltagarna var alltså misstänksamma mot profiler som verkade FÖR bra. Det är ganska förståeligt då man oftast föredrar att den man blir intresserad av finns på riktigt.

I en tid när "cat fishing", alltså falska profiler skapade för att lura andra med, och bot-konton blir allt vanligare är ju lite skepsis bara sunt. Men det visade sig att deltagarna var minst lika försiktiga när det gällde högst verkliga människors överdrifter om sin egen person.

Samtidigt är det självklart viktigt att berätta om alla de sakerna som är helt underbara med dig själv, om du ska få några matchningar. Nyckelordet är dock balans, och det är inte en bra idé att breda på allt för tjockt. Då riskerar du nämligen att verka fejkad, och det är alltså det som är minst attraktivt av allt.

För att lyckas med internetdejting är det alltså viktigt att visa dig från din bästa sida. Men ta det väldigt lugnt med snygg-filtren!

Här får du två väldigt bra ämnen att ta upp på din dejt: 1. Jorden kan när som helst träffas av en dödsstråle från svarta hål. 2. Verkligheten kan vara en simulering, så vi kanske inte finns på riktigt.

Har du träffat någon på Tinder?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela