- Foto: TinderPC

Forskare har knäckt koden: Så lyckas du på Tinder

Det verkar som att dejtingen har en tydlig gyllene regel.


Om sommarflörten börjar svalna av i takt med vädret, är det kanske dags att starta upp den där dejtingappen igen. Men hur får man egentligen de bästa matchningarna och vad är det som gör att andra ser dig som attraktiv? Nu har forskare lyckats knäcka koden, och hittat internetdejtingens gyllene regel.

IFLSience skriver om studien som gjordes på University of Iowa. Forskarteamet lät 300 deltagare betygsätta profiler från en dejtingsajt. De fick sedan svara på frågor om exempelvis hur trovärdiga de tyckte att profilerna var, och hur gärna de skulle vilja träffa personen.

Det forskarna såg vara att trovärdighet var en extremt viktigt faktor för hur attraktiv en profil var. Deltagarna var alltså misstänksamma mot profiler som verkade FÖR bra. Det är ganska förståeligt då man oftast föredrar att den man blir intresserad av finns på riktigt.

I en tid när "cat fishing", alltså falska profiler skapade för att lura andra med, och bot-konton blir allt vanligare är ju lite skepsis bara sunt. Men det visade sig att deltagarna var minst lika försiktiga när det gällde högst verkliga människors överdrifter om sin egen person.

Samtidigt är det självklart viktigt att berätta om alla de sakerna som är helt underbara med dig själv, om du ska få några matchningar. Nyckelordet är dock balans, och det är inte en bra idé att breda på allt för tjockt. Då riskerar du nämligen att verka fejkad, och det är alltså det som är minst attraktivt av allt.

För att lyckas med internetdejting är det alltså viktigt att visa dig från din bästa sida. Men ta det väldigt lugnt med snygg-filtren!

Här får du två väldigt bra ämnen att ta upp på din dejt: 1. Jorden kan när som helst träffas av en dödsstråle från svarta hål. 2. Verkligheten kan vara en simulering, så vi kanske inte finns på riktigt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du träffat någon på Tinder?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.

Kinnevik redovisar minskat värde

Investmentbolaget Kinneviks substansvärde uppgick till 47,9 miljarder kronor under det första kvartalet. Det innebär en minskning med 14 procent från föregående kvartal.

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.