Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man åt svinstark chili – blev akut sjuk

Det var chili av sorten "Ghost Pepper" som mannen åt, och det fick han ångra.

Det var chili av sorten "Ghost Pepper" som mannen åt, och det fick han ångra.

TT

Nyheter | 20/10/2016 10:27

Alla fattar att det är obehagligt, men det kan faktiskt även vara farligt.

Smak är ju ganska individuellt (vilket man inte minst märker när man talar om kontroversiella livsmedel som exempelvis lakrits och öl) men ibland så tycks vissa äta mest som en utmaning. Och då kan det gå riktigt illa.

Det var åtminstone vad som hände en man som käkat den sinnessjukt starka chilin bhut jolokia, mer känd under namnet Ghost Pepper. Mannen åt, som en del i en tävling, en hamburgare som toppats med mixad chili. Resultatet? 23 dagar på sjukhus med ett stort hål i matstrupen.

Fallet, som beskrivs i The Journal of Emergency Medicine, har dock några frågetecken. Man är inte helt säker på om revan i strupen var ett resultat av chilin i sig eller de våldsamma kräkningar och hulkningar som blev resultatet av chiliätningen.

Det har blivit lite av en trend att utsätta sig för den här extremt starka chilin och sedan filma sig när man lidande försöker bli av med smaken. Men att utsätta sig för "The Ghost Pepper Challenge", som den kallas, kan alltså få ett väldigt dåligt slut.

Visste du att "blodet" i din biff faktiskt inte är blod? Och har du koll på vad som händer med din kropp om du dricker läsk varje dag?

Gillar du stark mat?