Torsdag 13 Maj
Stockholm

Forskare: Det här hormonet kan vara lösningen på dina sexuella problem

Hormonet kisspeptin kan bota allt från depression till olika psykologiska sexuella problem visar en ny undersökning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En ny undersökning har gjorts på Imperial College i London. Genom att injicera 29 stycken killar med hormonet kisspeptin kunde forskarna se en tydlig koppling mellan hormonet och den sexuella aktiviteten i försökspersonernas hjärnor.

Hormonet, som bland annat sätter igång puberteten och är nödvändigt för produktion av flera andra hormon, tros nu ha kopplingar till hur människor uppfattar romantisk kärlek.

När testpersonerna som injicerats med hormonet fick se bilder på par i romantiska eller sexuella situationer ökade responsen i hjärnan som kopplas ihop med sexuell upphetsning, vilket forskarna upptäckte genom en hjärnröntgen av försökspersonerna.

Bildkälla: TT

Forskarna tror nu att kisspeptin kan vara nyckeln till att bota tillstånd som impotens, låg fertilitet och depression eftersom alla dessa har en psykologisk grund på ett plan, vilket balanseras av kisspeptin.

Ledaren av forskningsstudien professor Waljit Dhillo säger att han ser stor potential att använda hormonet för att bota depression, fertilitetsproblem och flera andra psykologiska problem kopplade till sex skriver Metro UK.

Läs också om att porrstjärnan Puma Swede vill spela in film för skolbarn.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela