Henrietta älskade fel man.
1 av 2
Henrietta älskade fel man. - Foto: Twitter/Pixaby
Hon blev bara 17 år gammal.
2 av 2
Hon blev bara 17 år gammal. - Foto: Pixabay

17-åriga Henriette mördades för att hon dejtade en muslimsk man

Em 17-årig flicka misstänkts ha mördats av sin pappa för att hon dejtade en muslimsk man.


Henrietta Karra hade dejtat en muslimsk man i över ett år. Trots att familjen gång på gång varnat hennes för att träffa honom. Kärleken var för stark. 

17-åringen märkte att familjens ilska ökade. Hon sökte då skydd hos mammans pojkvän. Myndigheter försökte få familjen att acceptera hennes val. Bara tre dagar innan hennes död mötes de tillsammans med socialstyrelsen för att komma till fred, skriver Independent. 

Henrietta blev bara 17 år gammal. Bildkälla: Twitter

Mannen hon älskade satt i fängelse. När hon berättade för familjen att hon planerade att konvertera till islam när han släpps så kokade det över. 

Hennes pappa, Sami Karra, sitter åtalad för mordet på sin dotter. Hon hittades död i föräldrarnas hem med flera knivhugg i nacken. Dagar innan så skickade hon sms till en vän där hon skrev att "De skickar folk som ska döda mig", skriver Independent.

Henriettas pappa förnekar mordet. 

Se videon Tovas misstänkta mördares liv på Facebook

Läs också om polisens arbete mot hedersvåld

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde det vara strängare straff för hedersrelaterat våld?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna i 25-årsåldern död – man i samma ålder mordmisstänkt

1 timme sedan
En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.