Så ökar du värdet på din bostad – 5 enkla och billiga tips

Ska du sälja din bostadsrätt? Här är fem billiga tips på saker du själv kan göra för att öka värdet på din bostad inför försäljning.


Inför försäljning av din bostad finns det faktiskt en del saker du själv kan göra för att höja värdet på den. Det enda som krävs är lite engagemang, en relativt billig peng, och kreativitet. 

Här är fem enkla och billiga tips som ökar chanserna att gå med vinst på din försäljning!

  • Enklare renovering

Med hjälp av en enklare renovering kan du på ett smart och smidigt sätt öka värdet på din bostad. Spackla igen små hål i väggarna, måla om eller tapetsera väggar som behöver uppfräschning. Att byta knoppar på köksluckor eller att använda kakeldekor eller dekorplast är bra och billiga tips som kan piffa upp din bostadsrätt. 

  • Bra bilder

Tänk på att ha bra och ljusa bilder på din lägenhet när den ligger ute till försäljning. Många tror att en lägenhet i dagens rådande bostadsbrist säljer sig själv, men så är inte fallet. Bra bilder kan vara avgörande för om spekulanterna vill komma på visning eller ej. Använd din kreativitet och försök att genom dina foton sticka ut ur mängden – think outside the box!

  • Neutral inredning

Det första intrycket av en bostad är det som avgör om någon väljer att lägga bud eller ej. En inredd bostad säljer lättare än en helt tom. Tänk dock på att hålla inredningen neutral – less is more, använd dig av lugna färger och ljusa gardiner. Plocka undan de saker som är för personliga, exempelvis tandborstar, toaborsten, och disk i diskmaskinen. Var sparsam med att ha foton framme, några stycken är okej.


  • Ta in naturen

Ett bra tips som gör en bostad mer hemtrevlig, är att ta in mycket gröna växter och blommor. Vill du inte gå till blomsterhandeln, gå ut i naturen och plocka en fin bukett, eller sätt ett stort blad eller en vacker kvist i en fin vas. Blommor och växter gör stor skillnad i ett hem och inte minst sagt inför visningen! 

  • Ta stylinghjälp 

Har du brist på tid och kunskap när det gäller styling, så är ett bra knep att ta in stylinghjälp. Det är fler och fler som använder sig av det då det faktiskt går att bevisa att försäljningsvärdet ökar om man fått professionell hjälp med att styla inför foto och visning. 

Tänk också på att styling är avdragsgillt i samband med försäljning. Det innebär att du i deklarationen när du ska skatta för vinsten för försäljningen får dra av kostnaden för stylingen, liksom mäklararvode.



Bildkälla: Isabelle Burlin 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du använda dig av dessa tips?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.