Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lundgren topprankas som chef

- 08/04/2009, 09:08 -

Riksgäldens chef Bo Lundgren åtnjuter enormt förtroende.

Riksgäldens generaldirektör Bo Lundgren har bara en antagonist på jobbet. En procent är nämligen negativt inställda till honom, medan sex procent är neutrala och hela 93 procent är positivt inställda. Det visar den senaste medarbetareundersökningen på myndigheten.

I och med att 140 personer svarade på undersökningen, innebär det att bara en person tycker att Bo Lundgren inte gör ett toppjobb. Sedan han tog jobbet 2004, efter att ha varit moderatledare, har hans stöd vuxit stadigt. 2007 uppgav 83 av medarbetarna att de hade förtroende för honom, skriver E24.

99 procent rekommenderar Riksgälden som arbetsplats, men de anser även att Lundgren kan vara tydligare och rakare i kommunikationen, vilket också gäller de övriga toppcheferna.

Under finanskrisen har Lundgren rönt stor medieuppmärksamhet för hanteringen av bankkrisen i början av 90-talet. För några veckor sedan var han exempelvis i den amerikanska kongressen och redogjorde för den.

Skrivet av: