Finns det några tecken på att någon inte är rätt för dig?
Finns det några tecken på att någon inte är rätt för dig? - Foto: Pexels

3 tecken på att din partner tyvärr inte är den rätta för dig

Finns det några tecken på att någon inte är rätt för dig? Nyheter24 frågade relationsexperten Charlotte Sander som listade tre varningstecken att vara uppmärksam på.


Är min partner rätt för mig, och är den här personen verkligen "the one"?

Nyheter24 pratade med Charlotte Sander som är relationsexpert, samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten och frågade om det finns några tecken på att någon inte är rätt för dig.

– Det är de klassiska tecknen, som exempelvis att någon är mest inriktad på sin egen bekräftelse och inte så intresserad av att prioritera dig. Om hen inte lyssnar på dina behov är det också ett tecken, förklarar Sander för Nyheter24.

8 tecken på att din partner är otrogen – experten: "Otippat"

Experten: "Man ska vara försiktig"

Med det i åtanke är det inte heller ett gott tecken att din partner inte är beredd på att mötas halvvägs i förhållandet, utan tycker hela tiden att du ska anpassa dig.

– Alla brev som jag får till mig med människor som säger att de har träffat kärleken och i början av breven berättar med stora och målande ord hur perfekt deras nya partner är och hur de äntligen hittat rätt, så finns det nästan alltid ett litet "men" på slutet.

– Det är det där som skaver, som är magkänslan och det som gör att man ska vara försiktig och se tiden an för att kunna avgöra om det är den rätta.

Är ni i tvåårskrisen? Så här tar ni er ur den

"Vi tränar oss på att hitta den rätta"

Charlotte Sander menar också att man inte kan vara exakt 100 procent säker på att någon är den rätta. Dock kan man ha känslan av att relationen känns precis som det man har längtat efter och vill ha.

– Jag tror att vi tränar oss på att hitta den rätta. Kanske handlar det också om att ju äldre man blir desto bättre vet man vad man mår bra av och vad man vill ha. Eller så är det så att man också kommer till insikten om att vara den rätte för sig själv först, säger Charlotte Sander till Nyheter24.

Forskaren: Här är 7 saker som krävs för att din relation ska hålla

3 viktiga tecken att se upp för:

  • Personen söker bekräftelse från dig, men ger inte någon tillbaka.
  • Personen prioriterar inte dig.
  • Personen lyssnar inte på dina behov.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.