Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan du bli tvungen att se på reklam på Snapchat

- 02/01/2018, 17:54 -
Nu kan du bli tvungen att kolla på reklam på Snapchat.
1 av 2

Idag kan du lätt skippa reklam på Snapchat.

Pixabay

Användare kommer behöva se minst 3 sekunder av reklam innan de kommer vidare.
2 av 2

Men om den nya förändringen verkställs kan du bli tvungen att kolla på reklam för att komma vidare till det du faktiskt vill se.

TT

Idag kan du klicka bort reklam på Snapchat om du inte känner för att se den. Men nu verkar det som att användare kan bli tvungen att se på reklam för att komma vidare.

De flesta Youtubeanvändare är vana vid att behöva genomlida några sekunders reklam innan man kan klicka sig vidare till det man faktiskt vill se. Och nu verkar det som att det också kan bli så på Snapchat, skriver Ad Age

Snapchat-reklam
Bildkälla: Pixabay

Enligt experter och rådgivare som arbetar med Snapchat, överväger företaget nu att införa förändringen inom snar framtid. 

– Det beror på att annonsörer inte längre lägger lika mycket pengar på appen. De måste göra en drastisk förändring för att dra till sig flera annonsörer som vill investera i företaget, säger en källa till Ad Age. 

I nuläget kan man skippa reklam på Snapchat genom att helt enkelt klicka bort den, men om förändringen verkställs kan det innebära att man måste se minst 3 sekunder av reklamen innan man kommer vidare. 

Statistik visar att Snap-användare i snitt väljer bort reklam efter bara en sekund, så förändringen skulle potentiellt kunna påverka företaget negativt. 

I dagsläget är inget bekräftat, men i och med företagets ekonomiska situation kan förändringen med stor sannolikhet bli verklighet. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Använder du Snapchat?