Tisdag 20 Apr
Stockholm

De överlevde terrorattacken på Drottninggatan – tvingas leva med bestående skador

Terrorattacken i Stockholm.
I stämningsansökan som kom under tisdagen står det vilken typ av skador några offer avled av och vilka skador de offer som träffades av lastbilen kommer att tvingas leva med i resten av sitt liv. Foto: TT

7 april 2017 var dagen som det blodiga terrordådet på Drottninggatan i Stockholm skakade Sverige. Under tisdagen släpps åtalet och polisens förundersökning mot terrormisstänkte Rakhmat Akilov som misstänks för attacken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Idag tisdag släpps åtalet och polisens förundersökning mot terrormisstänkte Rakhmat Akilov. Han misstänks för attacken på Drottninggatan i Stockholm i april 2017. Under attacken dog fem personer. Lena Wahlberg, Crispin Bevington, Marie Kide, Mailys Dereymaeker och Ebba Åkerlund. Fyra avled på attentatsdagen – och den femte avled tre veckor efter attacken. 

TERRORATTENTATET I STOCKHOLM
Rakhmat Akilov kapade en lastbil för att utföra terrorattentatet i Stockholm.
Rakhmat Akilov kapade en lastbil för att utföra terrorattentatet i Stockholm.

10-15 personer till skadades allvarligt under attacken och 119 personer blev på andra sätt drabbade på nära håll av den fruktansvärda händelsen. 

I stämningsansökan som kom under tisdagen står det vilken typ av skador några offer avled av och vilka skador de offer som träffades av lastbilen kommer att tvingas leva med i resten av sitt liv. 

Av de fem offer som avled så var det bland annat till följd av allvarliga skador på bål och överkropp, samt omfattande skallskador och kvävning. 

Av de som träffades av lastbilen men överlevde så var en stor del av skadorna mycket allvarliga och i vissa fall livshotande. 


TERRORATTENTATET I STOCKHOLM
TERRORATTENTATET I STOCKHOLM
TERRORATTENTATET I STOCKHOLM

Läs mer om rättegången mot Rakhmat Akilov här.

Här är bilderna som visar Stockholm dagen efter terrorattacken i Stockholm.

Kommentera
Kopiera länk
Dela