Terrorattacken i Stockholm.
I stämningsansökan som kom under tisdagen står det vilken typ av skador några offer avled av och vilka skador de offer som träffades av lastbilen kommer att tvingas leva med i resten av sitt liv. - Foto: TT

De överlevde terrorattacken på Drottninggatan – tvingas leva med bestående skador

7 april 2017 var dagen som det blodiga terrordådet på Drottninggatan i Stockholm skakade Sverige. Under tisdagen släpps åtalet och polisens förundersökning mot terrormisstänkte Rakhmat Akilov som misstänks för attacken.


Idag tisdag släpps åtalet och polisens förundersökning mot terrormisstänkte Rakhmat Akilov. Han misstänks för attacken på Drottninggatan i Stockholm i april 2017. Under attacken dog fem personer. Lena Wahlberg, Crispin Bevington, Marie Kide, Mailys Dereymaeker och Ebba Åkerlund. Fyra avled på attentatsdagen – och den femte avled tre veckor efter attacken. 

Rakhmat Akilov kapade en lastbil för att utföra terrorattentatet i Stockholm.

10-15 personer till skadades allvarligt under attacken och 119 personer blev på andra sätt drabbade på nära håll av den fruktansvärda händelsen. 

I stämningsansökan som kom under tisdagen står det vilken typ av skador några offer avled av och vilka skador de offer som träffades av lastbilen kommer att tvingas leva med i resten av sitt liv. 

Av de fem offer som avled så var det bland annat till följd av allvarliga skador på bål och överkropp, samt omfattande skallskador och kvävning. 

Av de som träffades av lastbilen men överlevde så var en stor del av skadorna mycket allvarliga och i vissa fall livshotande. 


Läs mer om rättegången mot Rakhmat Akilov här.

Här är bilderna som visar Stockholm dagen efter terrorattacken i Stockholm.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Skyddsjakt på varg efter ponnyangrepp

Länsstyrelsen i Stockholm har utlyst skyddsjakt på varg i ett område norr om Norrtälje. Beskedet kommer efter att två minishetlandsponnyer blivit angripna i förra veckan.

Youtubechefen avslöjar: Så lyckas du med din video

Varje dag konsumeras tiotals miljarder videor på Youtube. Så hur lyckas du med just din video? Nyheter24 har talat med Youtubes toppchef i Sverige, Michelle Kadir, om vad som hissas och vad som dissas på världens största videoplattform på nätet. – Jag har några tips, säger hon.

Polisen i Nora rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Älvstorpsvägen i Nora", skriver polisen på sin hemsida.

Swish förändring – för att skydda dina pengar

1 timme sedan
Förra året ökade telefonbedrägerierna med 36 procent. Det växande problemet har fått regeringen att överväga förändringar av betaltjänsten Swish och fått bankerna att vidta åtgärder.

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.