Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu vet vi hur Snapchat kommer att förändras – och vilket datum

- 10/11/2017, 11:36

Den älskade appen Snapchat kommer helt att förändra sitt utseende. Förändringen sker snabbare än du någonsin kunde gissa.

I veckan skrev vi på Nyheter24 att Snapchat helt kommer göras om. Det efter att företaget Snaps vd Evan Spiegel gått ut och sagt att appen "varit för svår att förstå sig på". Fokuset ska alltså bli en äldre målgrupp än tonåringar (som använder appen främst).

Snapchat

Då fanns inte jättemycket att gå på, men nu har Business Insider fått mer information om exakt vad som kommer ske – och troligen också när ändringen kommer att hända. Ungefär så här kommer det bli:

Designen

Först och främst kommer hela designen, eller layouten, helt göras om. Med andra ord kommer du inte känna igen den klassiska Snapchat-appen. Mer utförligt kommer funktionerna också att "byta plats" och göra mer rum för innehåll från företag och användare som du inte har bland dina användare.

Flödet

Spiegel har vid ett samtal med potentiella investerare nämn att (*håll i er nu*) appen eventuellt skulle likna Facebook... Då menar han främst hur Facebook-flödet funkar med en algoritm som väljer ut innehåll baserat på vad du gillar.

Enligt Mashable har innehåll som "gömts" i "Snap Maps" och i sökfunktionen varit det allra klurigaste för de flesta användare – och det är antagligen någonting som kommer dyka upp i flödet mer naturligt.

Förvirrande innehåll? Bildkälla: Af.mil (Creative Commons)

Innehållet

Vi är vana vid att ens chatt och vänner finns på vänster sida – och att stories finns på höger sida. Glöm det. För i den nya appen kommer allt det här finnas på vänster sida och till höger kommer den stora nyheten. En blandning av videos från användare över hela världen och innehåll publicerat från tidningar/mediebolag, kändisar och andra samarbetspartners. 

Exakt hur det kommer se ut är inte känt, men det skulle eventuellt bara vara en löpande stream av videos.

Datum

Snapchat själva har valt att inte kommentera förändringen, men en källa med insyn i företaget har till Business Insider har sagt att det internt är i full gång med uppdateringen och att den redan kommer rullas ut den 4 december i år.

Snapchat-mormor is coming. Bildkälla: Pixabay/Snapchat (Montage Simon Lundberg/Nyheter24)

Dubbelmoral?

Spiegel har tidigare varit extremt känd för att "hata Facebook" och velat hålla Snapchat intimt och för nära vänner. Om han nu väljer att gå samma väg som Facebook skulle det kunna ses som dubbelmoral och ett desperat försök att tjäna pengar. För företaget Snap har gått oerhört dåligt på börsen – och intresset svalnar allt mer bland användarna

Vi får helt enkelt se vad som händer. Nyheter24 har sökt Snap som valt att inte kommentera designen.

Är du orolig för att appen kommer bli sämre?