Onsdag 30 Nov
Stockholm

Nyaste trenden inom hudvård: Yoga för ansiktet

Nya skönhetstrenden är yoga för ansiktet.
Ansiktsyoga. Foto: Pixabay

Nej du behöver tydligen inte masker och behandlingar för att få din hy att se yngre ut. Det räcker med att du kör lite ansikts-yoga för att huden ska se hela tre år yngre ut.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om du är intresserad av hudvård har du säkert hängt med i förra årets hetaste trender – ansiktsmasker och syrabehandlingar. Men nu visar det sig att det finns ett annat sätt att uppnå optimal glow och spänst, helt gratis, enligt Northwestern.

Nya studier som utförts på Northwestern University Feinberg School of Medicine i Illinois, USA, visar att så kallad ansiktsyoga kan skala av flera år från ansiktet och också delvis förhindra nya rynkor och ålderstecken. 

Forskningen visade att kvinnor mellan åldrarna 35-50 som gjorde massageövningarna minskat ålderstecken i ansiktet med i snitt tre år, efter att ha utfört övningarna i fem månader. Precis som med muskler i resten av kroppen, kan man också träna upp muskler i ansiktet. 

Genom att massera ansiktet dagligen kan man stimulera dess muskler vilket leder till ett spänstigare och yngre utseende. 

Vi hoppas att detta kan vara ett kemikaliefritt alternativ till kosmetiska antiaging-behandlingar. Förhoppningsvis kan de som känner att de vill de uppnå positiva resultat genom att följa enkla övningar några månader säger Murad Alam, som handlett studien, till Northwestern

Så om du är sugen på en förändring, men inte känner för att lägga mycket pengar på produkter eller behandlingar, så kanske detta kan vara något för dig. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du att prova ansiktsyoga?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.