Nya skönhetstrenden är yoga för ansiktet.
Ansiktsyoga - Foto: Pixabay

Nyaste trenden inom hudvård: Yoga för ansiktet

Nej du behöver tydligen inte masker och behandlingar för att få din hy att se yngre ut. Det räcker med att du kör lite ansikts-yoga för att huden ska se hela tre år yngre ut.


Om du är intresserad av hudvård har du säkert hängt med i förra årets hetaste trender – ansiktsmasker och syrabehandlingar. Men nu visar det sig att det finns ett annat sätt att uppnå optimal glow och spänst, helt gratis, enligt Northwestern.

Nya studier som utförts på Northwestern University Feinberg School of Medicine i Illinois, USA, visar att så kallad ansiktsyoga kan skala av flera år från ansiktet och också delvis förhindra nya rynkor och ålderstecken. 

Forskningen visade att kvinnor mellan åldrarna 35-50 som gjorde massageövningarna minskat ålderstecken i ansiktet med i snitt tre år, efter att ha utfört övningarna i fem månader. Precis som med muskler i resten av kroppen, kan man också träna upp muskler i ansiktet. 

Genom att massera ansiktet dagligen kan man stimulera dess muskler vilket leder till ett spänstigare och yngre utseende. 

Vi hoppas att detta kan vara ett kemikaliefritt alternativ till kosmetiska antiaging-behandlingar. Förhoppningsvis kan de som känner att de vill de uppnå positiva resultat genom att följa enkla övningar några månader säger Murad Alam, som handlett studien, till Northwestern

Så om du är sugen på en förändring, men inte känner för att lägga mycket pengar på produkter eller behandlingar, så kanske detta kan vara något för dig. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
Relaterat
Kommer du att prova ansiktsyoga?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kidnappning av kvinnliga studenter i Nigeria

Sköldpadda promenerade på E4 i Södertälje

1 timme sedan
En polispatrull från Södertälje har hittat en sköldpadda på E4 i Södertälje, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Örnsköldsvik rapporterar om våldtäkt

1 timme sedan
"Örnsköldsvik, man anhållen misstänkt för våldtäkt.", skriver polisen på sin hemsida.

Slovakiens Orbán – huvudvärk för EU och Ukraina

2 timmar sedan
Mordet på en journalist – som grävde i korruption bland högt uppsatta politiker – ledde till att Robert Fico tvingades avgå. Nu väntas han återigen bli Slovakiens premiärminister – med vallöftet att sluta stödja Ukraina militärt.

Källa: Rwandier gripen i folkmordsfall

2 timmar sedan
Frankrike har gripit en tidigare regional prefekt i Rwanda med anledning av folkmordet i landet 1994, uppger en källa för nyhetsbyrån AFP.

"Omöjligt stoppa export till Ryssland"

2 timmar sedan
Svensk handel med Rysslands närområde väcker allvarliga misstankar om försök att kringgå sanktionerna. Men exporten är svår att stoppa – om inte hårdare tag sätts in, säger experten Tom Keatinge.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.