Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

14 saker ni kan göra på alla hjärtans dag om ni är panka

Nyheter | 14/02/2018 08:51

Alla hjärtans dag behöver inte vara så himla fancy! Vi har samlat 14 awesome tips för ni där ute som vill göra något fint tillsammans men inte har råd att gå på en dyr restaurang eller liknande.

Så alla hjärtans dag är här och kontot ekar tomt. Vad i hela friden ska du ta dig till?

Ett hjärta av händer
Vad ska ni göra på alla hjärtans dag? Bild: Picjumbo

Misströsta inte! Strunta i diamanter och dyra middagar. Vi har samlat ihop några magnifika tips på vad du kan göra om det är lite tunt i plånboken på den här "magiska dagen".

1. Laga en budgetmiddag tillsammans

Strunta i fancy restauranger och laga en personlig maträtt – tillsammans! Ni kan laga er favoriträtt – eller kanske laga den första maten ni delade när ni först träffades? Det behöver inte vara dyrt. Vem har sagt att nudlar inte kan vara romantiska?

2. Ge bort en personlig spellista

Förr i tiden handlade det om klassiska mixtapes. Men nu finns ju program som Spotify. Gör den extra kreativ genom att använda låttitlar för att stava ut saker som "jag älskar dig" och "glöm inte min namnsdag" eller något.

Spellista Alla hjärtans dag Spotify
En Spotify-lista kan säga mer än tusen ord. Spotify/Nyheter24

3. Skriv ett klassiskt kärleksbrev

Lek att du är Jane Austen eller Nicholas Sparks för en dag. Tänk på något fint och låt kreativiteten flöda. Kanske hatar din partner cheesy love letters – men alla hjärtans dag kan vara en dag att bjuda lite på sig själv!

4. Lämna små meddelanden till din partner

Planera små fina meddelanden och skriv ner dessa på post-its (eller som sms). Lämna på olika platser i lägenheten, i deras väska och kanske till och med i lunchlådan. En fin överraskning.

I love you på sms
Äh ett sms duger väl? Bild: Picjumbo

5. Skapa en scrapbook

Om du har ett gammalt fotoalbum (eller skrivblock) liggandes där hemma så kan du skriva små fina meddelanden, klistra in kort och minnessaker från ert förhållande. Det behöver inte vara dyrt att vara personlig!

6. Planera inför framtiden

Sätt er ner och gör storslagna planer inför framtiden. Kanske kan ni prata om resor ni vill göra tillsammans, var ni ser er relation om tio år (varning: kan bli väldigt djupt) eller kanske planerar ni ert framtida bröllop?

7. Ta en promenad dit ni först träffades

Om ni bor kvar i staden där ni började dejta kan en liten "trip down memory lane" vara en fin, enkel och billig(!) alla hjärtans dag-aktivitet!

Ett par tar en promenad tillsammans
Ser det ut så här där ni träffades för första gången? Bild: Picjumbo

8. Köp något personligt (som inte är dyrt)

Kanske älskar din partner pocketböcker, second hand-tröjor eller c-vitaminbrus? 

9. Netflix & Chill

Du prenumererar säkert redan på Netflix så bestäm en film var som ni vill se. Kanske något riktigt romantiskt? Eller varför inte "Sagan om ringen" som nu finns på svenska "flixen"?

10. Ät snabbmat

Donken eller Max kan vara riktigt jävla fancy bara man anstränger sig lite. Om det inte ekar för tomt på kontot – unna er en varsin glass efter maten!

11. Baka lite kakor

Sök efter lite "roligare" recept på nätet och baka maränger, jordnötskakor eller kolakakor? Kanske kan du till och med skriva något fint med glasyr? 

En tjej med hemgjorda kakor
Baka en kaka? Bild: Picjumbo

12. Skriv en cheesy dikt

"Jag älskar dig för du är den bäste för mig". Du får sno den. Kör bara.

13. Spela ett spel

Har ni Uno hemma? Kanske brukade ni alltid spela ett visst kortspel när ni började dejta? Passa på nu!

14. Gör en personlig video

Spela in några videosnuttar och blanda upp med videoklipp från er tid tillsammans. Kan bli riktigt, riktigt romantiskt och fint! Som bonus ber du kompisar eller familj att spela in några meddelanden som du kan slänga in i mixen!

Se där! Alla hjärtans dag behöver inte vara så himla fancy. Det viktigaste är ju att ni älskar/gillar varandra. Lycka till.

Läs också om hur du hanterar alla hjärtans dag bäst om du är singel här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Ska du göra något på listan?