Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför är det svårt att kissa med stånd

- 14/03/2018, 20:12 -

De flesta som har en penis vet hur svårt det kan vara att kissa när man har stånd. Men varför är det egentligen så? Här är det vetenskapliga svaret.

Klockan är 10:09 och det är lördag morgon. Du har precis vaknat och känner hur det trycker i magen. Du måste kissa, men du vet att det kommer vara nästintill omöjligt på grund av ditt morgonstånd. 

Men varför är det så?

Svällkroppar täpper till

När din penis är slak är de muskler som styr penisens svällkroppar spända. Men när du upphetsad, hamnar i REM sömn eller bara får ett "slumpmässigt stånd", slappnar de musklerna av och svällkropparna fylls med blod, enligt UMO. Det leder i sin tur att du får stånd. 

Svällkropparna, eller corpora cavernosa och corpus spongiosum som de heter i medicinska termer, kniper åt urinröret och gör det svårt för kisset att ta sig ut, förklarar professor Ajay Nangia, urolog på University of Kansas Medical Center, i en intervju med Melmagazine.

Går det att kissa ändå?

Det krävs en hel del tryck för att få ut kisset, jämfört med när man inte har stånd. 

Men om det är så att du verkligen, verkligen behöver lätta på trycket kan du försiktigt massera din mage, enligt professor Nangia. Placera handen långt ner på magen, under naveln men ovanför penisen, och massera försiktigt. På så sätt ökar du trycket på din kissblåsa, vilket gör det lättare för kisset att komma. 

Du kan också prova att sätta dig ner, eller stå upp och böja dig framåt för att framkalla samma effekt. 

Om det är så att erektionen verkligen inte vill ge vika, kan man prova att lägga en värmedyna på magen för att släppa på spänningen i kroppens muskulatur, säger professor Nangia avslutningsvis till Melmagazine.

Läs även: Kliar snoppen? Det kan bero på det här


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.