Stockholm

Bekräftat: Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United

Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United
Nu bekräftar Manchester United att Zlatan Ibrahimovic lämnar klubben. Foto: TT

Nu har Manchester United bekräftat att Zlatan Ibrahimovic lämnar klubben för gott. Enligt utländska medier kommer han börja spela för LA Galaxy.


Läs mer

Under torsdagen bekräftade klubben Manchester United att Zlatan Ibrahimovic lämnar. Enligt utländska källor så ska stjärnan gå över till LA Galaxy, skriver DN. 

– Affären gjordes upp i England under onsdagen när representanter från LA Galaxy var på plats där. Klubben kommer att offentliggöra övergången här i USA i morgon, fredag, påstår Times journalisten Kevin Baxter.

Egentligen skulle det finnas fyra månader kvar på kontraktet som Zlatan har med klubben men enligt källor till BBC så ska managern José Mourinho gett honom tillåtelse att lämna. Och nu är det alltså bekräftat på klubbens hemsida och sociala medier.

Bildkälla: Twitter

"Alla i klubben vill tacka Zlatan för hans bidrag till laget sedan han kom och önskar honom lycka till i framtiden", skriver Manchester United på hemsidan. 

Inte långt efter gick Zlatan själv ut på sin Instagram med en bild och text om beslutet att lämna. Under bilder skrev han bland annat: 

"Även fantastiska saker har ett slut och det är dags att gå vidare efter två fantastiska säsonger med Manchester United. Tack till klubben, fansen, laget, tränaren, staben och alla som delade den här delen av min historia med mig"

Bildkälla: Instagram

För klubben har Zlatan spelat 58 matcher och gjort 29 mål under de två säsonger han haft kontrakt, skriver Expressen

TV: Fares Fares spelar Zlatan Ibrahimovic i "Jag är Zlatan"

Läs också om att Zlatans söner är riktigt duktiga på Taekwondo

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är det bra?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.