Måndag 6 Dec
Stockholm

9 saker som du aldrig ska låta din hund äta

Här är mat som din hund inte borde äta.
Här är 9 saker som din vovve inte bör få i sig. Foto: Bildkälla: Unsplash (Montage)

Det finns massa smaskig människomat som faktiskt kan vara väldigt farlig för människans bästa vän. Har du koll på vad som kan skada din hund? Här är 9 saker som din hund aldrig bör äta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De flesta hundägare vill ju det allra bästa för sina hundar. Och när man älskar sin bästa vän är det lätt att man också skämmer bort dem, både med kärlek och godsaker. Men det finns en hel del som faktiskt kan vara riktigt farligt för din hund att få i sig. 

Här är nio saker som du bör se till att din hund inte äter. 

Macadamianötter

Dessa supersmaskiga nötter borde du se till att hålla borta från din hund. Inte nog med att nötterna kan orsaka magproblem hos hundar, de kan faktiskt vara giftiga i större mängder. Kortsiktigt kan de till och med göra så att din vovve inte kan stå upp eller gå, enligt Good Housekeeping.

Lök och vitlök

Bildkälla: Unsplash

Olika typer av lök kan skada röda blodceller i hundens kropp, vilket kan leda till att din hund blir anemisk. Lyckligtvis krävs det att hunden lyckas få i sig en riktigt stor mängd lök för att det ska ske.

Mejeriprodukter

De allra flesta vovvarna är laktosintolleranta, vilket innebär att deras magar har svårt att bryta ner laktosen i mejeriprodukter. Därför kan det bli jobbigt både för din hund (och din näsa) om hunden lyckas smaska i sig produkter som innehåller laktos. 

Avokado

Bildkälla: Unsplash

Det kan vara farligt för din hund att äta avokado av två anledningar. För det första kan fruktens höga fetthalt göra hunden väldigt dålig i magen. För det andra så finns det en risk att hunden lyckas få i sig fruktens kärna, vilket kan leda till att det blir stopp i tarmarna – något som kan kräva ett akut veterinärbesök för att åtgärda.

Vindruvor 

Vindruvor kan orsaka plötsligt hjärtsvikt hos hundar. Likaså russin och tranbär, enligt Good Housekeeping. 

Alkohol

Hundar är mycket känsligare än människor när det kommer till hur de påverkas av alkohol. Det kan också vara svårt för hundens kropp att bryta ner alkoholen vilket gör att de finns en risk att de drabbas av alkoholförgiftning.

Majs (inte på burk)

Bildkälla: Unsplash

Precis som med avokadokärnan, kan majskolvar skapa stora problem i en vovves tarmsystem. Det som också är extra jobbigt med just majskolvar är att de kan vara väldigt svåra att se med röntgen hos veterinären, enligt Good Housekeeping. 

Choklad

Något som ses som en söt delikatess för många människor kan leda till en hel del besvär för hundar som lyckas få i sig det. Choklad innehåller bland annat koffein som kan leda till att hunden spyr, blir uttorkad, får magsmärtor, får muskelkramp, oregelbunden hjärtrytm och i värsta fall, döden. 

Vitt bröd

På grund av socker och olja som ofta finns i vitt bröd kan din vovve råka illa ut om den får i sig för mycket. Stora mängder vitt bröd kan orsaka bukspottkörtelinflammation hos hunden, vilket båda kan vara farligt och göra väldigt ont, enligt Good Housekeeping.

Läs även om de sex sakerna din hund måste kunna

Eller kanske om 5 teckens som tyder på att du inte borde skaffa hund

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Håller du med?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela