Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nya tillägget — nu kommer du att kunna dejta med din Facebook-profil

- 01/05/2018, 20:58 -

Snart kommer du kunna dejta ifrån din Facebook-profil — det meddelade Mark Zuckerberg under F8 developers-konferensen idag. Här är allt om det nya dejt-tillägget!

Är du trött på tinder och kvart i tre ragg? Då kanske du blir glad att höra att det kommer finnas en ny platform att använda för att hitta en dejt, eller kanske till och med en livspartner. 

Nämligen Facebook.

På F8 developers-konferensen som hölls i San Jose, Kalifornien berättade Facebook-grundaren Mark Zuckerberg att Facebook kommer att börja med dejting, enligt The Verge.

I samband med  Zuckerbergs uttalande sjönk Match Groups aktier, företaget bakom Tinder och den populära dejting-appen OkCupid, med hela 17 procent. 

— Detta tillägg kommer vara till för att bygga långa relationer, inte bara ligg, skämtade Zuckerberg under presentationen. 

Han förklarade även att tillägget kommer att vara helt frivilligt och att man självklart kommer att få välja själv om man vill ta del av det. 

— Tillägget är utformat med våra användares privatliv och säkerhet i åtanke. Dina vänner kommer inte att kunna se din profil och du kommer bara att visas för användare som du inte är vän med, fortsatte Mark. 

Facebook dejting
Så här kommer profilerna se ut. Bildkälla: Faksimil - The Verge

Matcha genom event och grupper

Under presentationen visades också hur tillägget kommer att se ut. Upplägget är relativt likt Tinder, men utgår också ifrån vilka event du går på och vilka grupper du är med i för att hitta matchningar utifrån det. 

Lite läskigt? Eller kanske bara nice? 

Något som verkar riktigt coolt är den så kallade "upplåsnings"-funktionen. Facebook-användare som använder tillägget kommer att kunna göra sina dejtkonton synliga under olika events så att andra personer som ska på samma event direkt kan glida in i DM. Hur smidigt? 

Facebookdejting
Bildkälla: Faksimil - The Verge

Meddelanden från andra personer som använder dejt-tillägget kommer att hamna i en inkorg som är separat från messenger. Mer info och detaljer om tillägget kommer ut senare under året, enligt The Verge.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du att använda tillägget?