5 drömmar som visar om du är stressad
De här fem drömmarna betyder att du är stressad - Foto: Montage Shutterstock

De här fem drömmarna betyder att du känner dig stressad

Att vakna mitt i natten efter en jobbig dröm kanske du har gjort någon gång. Kanske kan det är så att din dröm betyder något speciellt. Om du drömmer någon av de här fem drömmarna betyder det att din kropp är stressad.


Alla drömmer och en del kommer ihåg sina drömmar dagen därpå, andra kommer nästan aldrig ihåg vad de drömmer om nätterna. Drömmer du återkommande drömmar? Då kan du läsa om vad det faktiskt betyder här.

Men kanske har du funderat på om det är så att dina drömmar faktiskt försöker säga dig något? Som till exempel att din kropp är stressad. Ja, faktum är att de här fem drömmarna betyder att du är stressad enligt sajten True Stress Management

1. Tidvattensvåg 

Om det är så att du drömmer att en tidvattensvåg kommer mot dig kan det betyda att du kanske har tagit på dig för mycket saker att göra. Det kan också vara så att du har fått nya ansvarsområden där du jobbar och att du känner dig överväldigad.

2. Du missar flyget

Om du drömmer att du missar din buss, flyget eller tåget kan det betyda att du är stressad över en deadline du har, som kan vara relaterad till ditt jobb eller privatliv. 

3. Jorden går under

Om du drömmer att jorden går under så kan det betyda att det finns en inre konflikt inom dig. 

Drömmer du att du missar ett flyg? Det kan betyda att du är stressad. Bildkälla: Shutterstock

4. Din bil blir stulen 

Om du drömmer att någon snor din bil eller att den bara är borta så kan det betyda att det är något i ditt liv som känns osäkert. 

5. Hus som brinner 

Om du drömmer att ett hus brinner och dina saker likaså kan det vara så att du är stressad och hjärnan går på högvarv, vilket är relaterat till stress. Det kan betyda att du behöver ta mer hand om dig själv.

Drömmer du mardrömmar ibland? Nyheter24 har tidigare pratat med sömn- och stressforskare Arne Lowden om varför man gör just det. Här kan du läsa mer om varför vi drömmer mardrömmar

Eller du kanske du undrar varför du drömmer? Och vad man kan göra för att motverka det. Vill du läsa mer om det kan du göra det här. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du komma ihåg dina drömmar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.