Torsdag 23 Sep
Stockholm

De här fem drömmarna betyder att du känner dig stressad

5 drömmar som visar om du är stressad
De här fem drömmarna betyder att du är stressad. Foto: Montage Shutterstock

Att vakna mitt i natten efter en jobbig dröm kanske du har gjort någon gång. Kanske kan det är så att din dröm betyder något speciellt. Om du drömmer någon av de här fem drömmarna betyder det att din kropp är stressad.

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Alla drömmer och en del kommer ihåg sina drömmar dagen därpå, andra kommer nästan aldrig ihåg vad de drömmer om nätterna. Drömmer du återkommande drömmar? Då kan du läsa om vad det faktiskt betyder här.

Men kanske har du funderat på om det är så att dina drömmar faktiskt försöker säga dig något? Som till exempel att din kropp är stressad. Ja, faktum är att de här fem drömmarna betyder att du är stressad enligt sajten True Stress Management

1. Tidvattensvåg 

Om det är så att du drömmer att en tidvattensvåg kommer mot dig kan det betyda att du kanske har tagit på dig för mycket saker att göra. Det kan också vara så att du har fått nya ansvarsområden där du jobbar och att du känner dig överväldigad.

2. Du missar flyget

Om du drömmer att du missar din buss, flyget eller tåget kan det betyda att du är stressad över en deadline du har, som kan vara relaterad till ditt jobb eller privatliv. 

3. Jorden går under

Om du drömmer att jorden går under så kan det betyda att det finns en inre konflikt inom dig. 

Drömmer du att du missar ett flyg? Det kan betyda att du är stressad. Bildkälla: Shutterstock

4. Din bil blir stulen 

Om du drömmer att någon snor din bil eller att den bara är borta så kan det betyda att det är något i ditt liv som känns osäkert. 

5. Hus som brinner 

Om du drömmer att ett hus brinner och dina saker likaså kan det vara så att du är stressad och hjärnan går på högvarv, vilket är relaterat till stress. Det kan betyda att du behöver ta mer hand om dig själv.

Drömmer du mardrömmar ibland? Nyheter24 har tidigare pratat med sömn- och stressforskare Arne Lowden om varför man gör just det. Här kan du läsa mer om varför vi drömmer mardrömmar

Eller du kanske du undrar varför du drömmer? Och vad man kan göra för att motverka det. Vill du läsa mer om det kan du göra det här. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du komma ihåg dina drömmar?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela