Så här kan du göra om du vill slippa vänta på din väska på bagagebandet när du anländer vid din destination.
Så här kan du göra om du vill slippa vänta på din väska på bagagebandet när du anländer vid din destination. - Foto: Unsplash (Montage)

Knepet: Så slipper du vänta på din väska på bagagebandet

Orkar du inte vänta på din resväska när du anländer till din flygdestination? Då kan du använda dig av dessa knep!


När du har klivit av planet efter en lång resa så är det sista du vill göra att behöva vänta 20 minuter till medan din resväska ska lastas på på bandet. Och med dessa smarta knep finns den en stor chans att du slipper väntan.

Ömtåligt

Längst fram vid "check in" brukar det finnas klistermärken som man kan sätta på sina resväskor för att signalera att de innehåller något ömtåligt. Om du inte hittar dem själv kan du fråga någon som arbetar om dem. Sätt sedan klistermärket på dina väskor. 

Det är nämligen så att flygbolagen vanligtvis lastar på det ömtåliga bagagget allra sist, vilket också innebär att det kommer ut på rullbandet allra först!

Tajming 

Det andra tricket gäller tajming. Om du orkar vänta ett tag kan du se till att bli en av de sista som ceckar in. På så sätt kommer din väska att lastas på allra sist!

Bildkälla: Unsplash

Säkra korten

Om du av någon anledning verkligen vill säkra att just ditt bagage kommer kan du ju självklart också bara satsa på att köpa en affärs- eller förstaklassbiljett. 

Eller helt enkelt bara ta med dig handbagage!

Du kanske vill veta vilka som är de jobbigaste passagerarna enligt flygpersonalen? Det kan du läsa här.

Och om du tänkt åka till Magaluf inom snar framtid så kan det vara viktigt att du håller koll på de nya reglernasom instiftades i år annars kan det stå dig riktigt dyrt. 

Här är också 9 saker som du säkert inte visste om flygresor. 

TV: Norwegian förbjöd vissa hundar och katter från att flyga – nu måste ägarna göra det här istället

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du resefeber?
Tack för din röst!