Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hudterapeuten: "Så får du ditt nagellack att hålla längre"

- 06/07/2018, 22:47 -

Här är allt du behöver veta om hur du tar hand om ditt nagellack på bästa sätt – men också hur länge det håller.

Det kan vara svårt att vet hur man ska sköta sitt nagellack. Kanske har man köpt ett nytt som bara en vecka senare har torkat och klumpat sig helt. Här är allt du behöver veta om hur du tar hand om ditt nagellack på bästa sätt – men också hur länge det håller.

Hudterapeuten Isabelle Strömberg menar att skötselråd oftast står på flaskan och att det är det som gäller – efter att man har öppnat den. 

– Det kan stå en liten symbol med en burk och ett nummer, som står för månad. Står det exempelvis 12, så håller den i 12 månader, säger Isabelle till Nyheter24.

Jämn temperatur

För att inte ett nagellack ska tjockna till sig ska man försöka att inte bevara det för varmt. 

Om ett nagellack torkat så det är svårt att applicera på naglarna, så kan man eventuellt hälla i någon droppe med remover i nagellacks-flaskan. 

– Det man får tänka på om man gör det, är att lacket kan bli mer svårtorkat och tunt. Så det är egentligen inget jag skulle rekommendera, fortsätter Isabelle.

Men som med alla hudvårdsprodukter ska man tänka på när man öppnar sitt nagellack. Nämligen börjar hållbarhetstiden gälla efter att du öppnat lacket första gången.

Man ska inte förvara nagellack i kylskåpet.
Bildkälla: Pixabay

Myten om kylskåpet

– Man ska inte förvara ett nagellack i kylskåp, som många faktiskt tror, tillägger Isabelle till Nyheter24.

Anledningen till att man inte ska göra det är att temperaturväxlingen gör att nagellacket tjocknar. Så inte för varmt men heller inte för kallt. Rumstemperatur är helt klart bäst. 

Något annat man ska tänka på är att nagellacket alltid ska stå upp. 

– Det ska heller aldrig skakas innan användning, utan rullas mellan händerna, fortsätter Isabelle.

Anledningen till det är att om det kommer nagellack upp i penselns skaft, så kan det droppa uppifrån när man applicerar. Vilket kan göra att det hamnar lack på kanten av flaskan. Det kan leda till att det inte blir helt tätt vid förslutning – och nagellacket torkar fortare. 

– Om det inte står en siffra på ett nagellack så kan man tänka att de i regel håller 12-24 månader, avslutar Isabelle.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Anty Johnson blev chockad över gift i hennes sminkväska, det kan du läsa mer om här!

Har du ditt nagellack i kylen?