Hur förvarar man nagellack
Vet du hur du ska förvara ditt nagellack? - Foto: Pixabay

Hudterapeuten: "Så får du ditt nagellack att hålla längre"

Här är allt du behöver veta om hur du tar hand om ditt nagellack på bästa sätt – men också hur länge det håller.


Det kan vara svårt att vet hur man ska sköta sitt nagellack. Kanske har man köpt ett nytt som bara en vecka senare har torkat och klumpat sig helt. Här är allt du behöver veta om hur du tar hand om ditt nagellack på bästa sätt – men också hur länge det håller.

Hudterapeuten Isabelle Strömberg menar att skötselråd oftast står på flaskan och att det är det som gäller – efter att man har öppnat den. 

– Det kan stå en liten symbol med en burk och ett nummer, som står för månad. Står det exempelvis 12, så håller den i 12 månader, säger Isabelle till Nyheter24.

Jämn temperatur

För att inte ett nagellack ska tjockna till sig ska man försöka att inte bevara det för varmt. 

Om ett nagellack torkat så det är svårt att applicera på naglarna, så kan man eventuellt hälla i någon droppe med remover i nagellacks-flaskan. 

– Det man får tänka på om man gör det, är att lacket kan bli mer svårtorkat och tunt. Så det är egentligen inget jag skulle rekommendera, fortsätter Isabelle.

Men som med alla hudvårdsprodukter ska man tänka på när man öppnar sitt nagellack. Nämligen börjar hållbarhetstiden gälla efter att du öppnat lacket första gången.

Bildkälla: Pixabay

Myten om kylskåpet

– Man ska inte förvara ett nagellack i kylskåp, som många faktiskt tror, tillägger Isabelle till Nyheter24.

Anledningen till att man inte ska göra det är att temperaturväxlingen gör att nagellacket tjocknar. Så inte för varmt men heller inte för kallt. Rumstemperatur är helt klart bäst. 

Något annat man ska tänka på är att nagellacket alltid ska stå upp. 

– Det ska heller aldrig skakas innan användning, utan rullas mellan händerna, fortsätter Isabelle.

Anledningen till det är att om det kommer nagellack upp i penselns skaft, så kan det droppa uppifrån när man applicerar. Vilket kan göra att det hamnar lack på kanten av flaskan. Det kan leda till att det inte blir helt tätt vid förslutning – och nagellacket torkar fortare. 

– Om det inte står en siffra på ett nagellack så kan man tänka att de i regel håller 12-24 månader, avslutar Isabelle.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Anty Johnson blev chockad över gift i hennes sminkväska, det kan du läsa mer om här!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ditt nagellack i kylen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.