Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

6 bröllopslekar du kommer älska

- 22/07/2018, 19:07 -

Ska du eller någon du känner gifta sig? Då har vi några toppenbra lekar som kommer göra succé för både paret och gästerna.

Bildkälla: Unsplash

Konstverk

Låt gästerna måla en tavla åt brudparet under fördrinken. Lägg ut ansvaret för den här aktiviteten på några kompisar. Köp in en stor tavelduk, färger, penslar och eventuellt förkläden. Man ska måla en tolkning av något romantiskt som till exempel brudparet, kärleken, livets väg. Det här blir en väldigt personlig gåva som brudparet får som ett härligt minne.

Legoleken
Bildkälla: Unsplash

Legoleken

Brudparet sitter med ryggarna mot varandra. Brudgummen får en liten staty av lego. Bruden får samma bitar, men inte ihopsatta. Brudgummen ska då berätta hur bruden ska göra för att hon ska bygga en likadan som hans. Ett litet tips är att figuren ska vara med 5-6 bitar, och ge den andra dubbelt så många så det blir lite krångligare men roligare.

Galleri brudpar
Bildkälla: Unsplash

Galleri brudpar

Det här anordnas av vänner. Samla på er roliga kort på brudparet som små, tonåringar eller vuxna. Roliga händelser och minnen. Förstora sedan korten och häng upp dem på ett lämpligt ställe i festlokalen så alla kan gå och beskåda de härliga bilderna.

Minneslåda
Bildkälla: Unsplash

Minneslådan

Det här är en riktigt härlig grej för just brudparet. Gästerna får skriva små meddelanden som de lägger i en fin plåtlåda eller någon fin ask. De ska sedan öppnas på parets bröllopsdag i framtiden. På lapparna kan det stå en liten hälsning, ett kärleksråd eller ett fint minne från bröllopet. Det kommer absolut uppskattas av bröllopsparet i framtiden.Fotobås

Bildkälla: Flickr

Fotobås

Okej, inte heller en lek men en uppskattad aktivitet under bröllopsfesten eller vid ingången till ceremonin. Det behöver inte vara just ett klassiskt fotobås utan en kamera på ett stativ med en fin glittergardin som bakgrund fungerar utmärkt. Man kan sätta upp lite fotorekvisita vid sidan om. Det här kommer garanterat bli en stämningshöjare för alla gäster och bröllopsparet.

52 romantiska veckor
Bildkälla: Unsplash

52 Romantiska veckor

En fin (och billig) present till bröllopsparet, som gör deras första år riktigt romantiskt. Skriv 52 lappar med romantiska uppgifter. Så bröllopsparet ska dra en lapp i veckan med en uppgift som ska uppfyllas inom en vecka. 

Har du lekt någon av de här lekarna?