Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blir penisen större av det varma vädret? Här är läkarens svar

- 29/07/2018, 13:57 -

Om du någonsin oroat dig över att din penis skulle vara för liten, så har vi faktiskt goda nyheter. Supervärmen kan nämligen göra att snoppen växer litegrann. Men hur går det till?

Vid det här laget har väl ingen missat att det är fruktansvärt varmt i Sverige, och typ hela världen just nu (här kan du läsa mer om varför det är så höga temperaturer).

Värmen är inte bara härlig, utan kan vara rätt jobbig. En del har börjat tröttna rejält på det efter de senaste veckornas bölja. Men det finns faktiskt en fördel med hettan som du förmodligen inte kände till. 

Värmen kan få din penis att växa. Ja, du läste rätt – dasen kan svälla lite extra nu när det är varmt. I alla fall om man ska tro läkaren Dudley Danoff, som Daily Mail har pratat med.

Danoff menar att värmen kan få blodkärlen att vidgas, och att den käre baguetten därmed sväller och ser större ut. Tyvärr är effekten alltså temporär – när det blir kallare kommer penisen att se mindre ut igen.

– Det finns en anledning till att folk inte åker på smekmånad till Nordpolen, säger doktor Danoff skämtsamt till Daily Mail (vi är dock ganska säkra på att huvudanledningen till den låga turismen på Nordpolen inte främst har med penisar att göra).

Liten penis
Bildkälla: Unplash

Fenomenet har hur som helst döpts till "summer penis", och började först diskuteras på forumet Reddit.

En person berättade att han upplevde att han fick större snopp (och bättre erektioner) på sommaren än på vintern. Och det visade sig att han inte var ensam. 

Flera andra svarade och menade att de upplevde precis samma sak. En av dem sa dock att det bara hände med hans kulor: "när det är varmt gillar de att åka ner som om de var på väg mot knäna. På vintern och kalla dagar ser de ut som en liten hård hjärna."

Det finns andra saker som kan påverka lillsnorrens storlek. Har du till exempel någon gång upplevt att penisen känns mindre när du är och tränar? Det är faktiskt inte så konstigt, och har en alldeles naturlig förklaring. Klicka här för att läsa mer om det.