Därför blir din penis mindre när du tränar

- 28/01/2018, 08:07 -

Varför krymper penisen när man tränar? Det kanske du har frågat dig eller hört någon annan undra. En expert har svarat på frågan och det är faktiskt inte så komplicerat alls.

En del män kanske har märkt att penisen krymper när de tränar. Är du en av dem som undrar hur det kommer sig?

Då har du tur för forskaren Lasse Gliemann, som är biträdande professor vid institutionen för idrott och näring vid Köpenhamns universitet, har nämligen svaret på den frågan, skriver vedenskab.dk

Och svaret på varför penisen blir mindre vid fysiskt träning är ganska enkelt. 

Därför krymper penisen när man tränar
Bildkälla: TT

– När musklerna arbetar finns det en stor efterfrågan på syre och därför stänger kroppen ner blodtillförseln till andra delar av kroppen som till exempel penisen eftersom den inte har så mycket behov av blod under en springrunda, säger Gliemann till tidningen. 

Tar du en promenad och lårmusklerna jobbar hårt så blir det ett brådskande behov av blod där för att kunna transportera syre och näring till låren. Din hjärna skickar då signaler till restan av blodkärlen i kroppen så de får komma överens om att inte "slösa" blod där.

Därför kan penisen krympa under träning, eftersom det inte finns blod eller syre i kroppsdelarna som inte är aktiva just då. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du om att träna?