En kvinna som är upprörd på grund av en bild.
På internet pågår en intensiv debatt – vad är det egentligen som syns på bilden? - Foto: Shutterstock / Twitter (Montage)

Heta debatten: Är det en dörr eller en strand på bilden?

Just nu råder en riktigt het internetdebatt. Det är nämligen så att ingen kan komma överens om de ser en strand eller en dörr. Se fotot och avgör själv!


Om du levde år 2015 så har du omöjligt glömt den optiska illusionen som välte hela internet. Vi pratar såklart om den den ökända vita och guldiga, alternativt svarta och blå, klänningen. En klänning vars färger orsakade rabalder i flera veckor.

Och det var heta känslor som uppstod när ingen kunde komma överens om klänningens färg. Var den guld-vit eller var den svart-blå? Efter många veckors debatt kunde frågan äntligen läggas till ro. Internet lyckades nämligen leta fram en bild på klänningen, så som den såg ut när den såldes på hemsidan – en bild som chockade många då det visade sig att varken gul-vit eller svart-blå var rätt. Se hur klänningen verkligen såg ut här.

Och som det är med historian, så upprepar den sig ofta. Klänningen har bytts ut mot en ny, galen optisk illusion – nämligen dörrstranden. Mmm, du hör ju kanske på namnet vad det är människor inte kan komma överens om. 

I bilden, som började florera på Twitter, syns en dörr. Eller en strand. Beroende på vem det är som tittar. Och det var många som var väldigt säkra på sin sak.

Bildkälla: Twitter

Det var tusentals som tyckte att det var helt uppenbart att det handlade om en dörr. Och de hade många olika "bevis" som de lade fram.  

Bildkälla: Twitter

Men team strands övertygelse var precis lika stark. 

Bildkälla: Twitter

Det hela kulminerade i en nagelbitande omröstning. Och trots att skillnaden var liten så fanns det en tydlig vinnare.

Men allt som glimmar är inte guld. Och allt som ser ut som en dörr är inte det – något som många skulle lära sig när Twitteranvändare @rebeccareilly__, som laddade upp bilden från början, laddade upp en ny bild. 

En bild som skulle bringa klarhet till mysteriet.

Röstade du på att det var en strand? Då hade du rätt. Bildkälla: Twitter

Det var alltså en strand hela tiden!

Tycker du som vi, att det kan vara riktigt kul med optiska illusioner? Då kommer du att uppskatta denna artikel. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vad trodde du att det var på bilden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Handelsbankens vinst minskar något

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.

Polisen i Växjö rapporterar om brand

"Rökutveckling på Vänortsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.