En bil landar i tv-studion – bredvid meteorologen.
Virala videoklippet visar när en tornado bryter ut i tv-studion. - Foto: The Weather Channel

Tornadon "slår ner" i tv-studion – se det omtalade klippet

Trista väderrapporteringar är ett minne blott efter att ha sett den här videon. Nu sprids det galna klippet som en lödeld i sociala medier.


Förra veckan uppmärksammades ett videoklipp från den amerikanska tv-kanalen The Weather Channel. I klippet rapporterar en meteorolog om den pågående orkanen Florence, som har kostat flera människor livet sedan den drog in över USA.

Istället för att rapportera rakt upp och ner om de förödande konsekvenserna valde man att simulera en riktig orkan i studion.

Videon blev snart en succé i sociala medier – nu har även ett liknande klipp från tv-kanalen uppmärksammats.

Läskigt och imponerade

På knappt åtta minuter tar meteorologen Jim Cantore med sina tittare på en resa genom en tornado. Han visar hur det kan se ut om ett riktigt kraftigt oväder drar in – och vad konsekvenserna blir.

Till en början berättar han hur en tornado bildas och 2 minuter in i klippet börjar den riktiga dramatiken.

Plötsligt faller en ledningsstolpe in i studion och därefter kommer bråte från väggarna flygandes i en riktigt hög hastighet. En bil faller farligt nära meteorologen som får backa undan från förödelsen.

Vid slutet av klippet går strömmen i tv-studion, skriver Indy 100.

Bilen faller farligt nära

Videoklippet publicerades i juni, men har fått ny spridning i sociala medier efter att en Twitter-användare delade det i samband med orkanrapporteringen.

I kommentarsfältet är det många som är osäkra på om det är en verklig tornado, men såklart är detta endast en simulation.

Syftet med videon är att visa hur illa det kan gå om man inte söker skydd under ett kraftigt oväder, samt hur kraftfull en tornado kan bli.

Hyllas för rapporteringen

Över en halv miljon människor har sett klippet på Twitter sedan det laddades upp i helgen.

Även den galna orkanvideon från förra veckan har fascinerat och imponerat hundratusentals tittare. Många väljer nu att hylla väderkanalen för att de lyckas återskapa oväder så verklighetstroget.

Det här har gett oss en helt annan syn på väderrapportering! Ovan kan du se hela klippet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när ljudet inte fungerade när vädret skulle presenteras på Nyhetsmorgon på TV4. Då kom Peter Jihde som räddaren i nöden. Det kan du läsa mer om här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du fascinerad av klippet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.